Azt már 2020 februárja óta tudjuk, hogy LEGO szett készül Alan Alexander Milne legendás, Micimackó című gyerekkönyvéből (pontosabban a regényt feldolgozó Disney animációs filmből), hiszen a dán játékgyártó nagyjából egy éve jelentette be, hogy hivatalos szettet dobnak piacra Ben Alder ötlete/építménye nyomán a LEGO Ideas termékcsalád részeként. A jó előre beharangozott építőjátékról viszont egészen mostanáig szinte semmit nem lehetett tudni. A várakozásnak viszont vége: március 4-én kiderült az ár, a megjelenési dátum, és képeket is kaptunk a végleges szettről.

A LEGO 21326 – Winnie the Pooh április 1-én kerül a boltokba világszerte, Magyarországon 39 990 forintért, a LEGO VIP tagok ugyanakkor már máricus 18-án beszerezhetik maguknak a sokak által várt szettet. A csomag 1265 elemet számlál, öt egyedi minifigurával (Micimackó, Malacka, Füles, Nyuszi és Tigris), illetve az alkatrészekből megépíthető lesz a címszereplő legendás kunyhója is. A fatörzs aljában található házikó ráadásul ki is nyitható, és belül szépen be van rendezve, számos utalással a sokak által imádott Disney animációs filmre.

lego micimackó
Fotó: LEGO Csoport

A végleges építmény 22 centiméter magas, 18 centiméter széles és 24 centiméter mély, és az 1265 darabos elemszámból arra következtetünk, hogy kényelmes tempóban 3-4 órát vehet igénybe a megépítése. A profik persze ennél hamarabb is összerakhatják, de a gyerekek vagy a kevésbé tapasztalt felnőttek tényleg sokáig elszöszölhetnek vele. Ezzel kapcsolatban pedig érdemes megjegyezni, hogy a LEGO Micimackó kifejezetten felnőtteknek szánt szett, hiszen nemcsak a LEGO Ideas, de a 18+-os Adult termékcsalád része is egyben. Mindez persze koránt sem jelenti azt, hogy a gyerekek ne szórakozhatnának jól vele a megépítést követően.

lego micimackó
Fotó: LEGO Csoport

MÉG TÖBB LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!