A 2017-es Jumanji: Vár a dzsungel és a 2019-es Jumanji: A következő szint hatalmas sikere után nem igazán volt kérdés a folytatás, de most egy bennfentes meg is erősítette: biztos hogy elkészül egy újabb, szám szerint negyedik Jumanji-film!

Bár a bejelentéskor sokan szkeptikusan fogadták a hírt, hogy folytatás készül az 1995-ös, Robin Williams főszereplésével készült Jumanjihoz (ami Chris Van Allsburg 1981-es, azonos című regényének adaptációja), de a Jumanji: Vár a dzsungel így orbitális siker lett – közel egymilliárd dollár bevételt termelt a világ filmszínházaiban.

A 2017-ben bemutatott, Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black és Karen Gillan főszereplésével készült film abszolút szórakoztató lett, még úgy is, hogy csak kevés szálon kötődik a kultikus elődjéhez: a Jumanji ezúttal egy konzol formájában ölt testet, és ahelyett, hogy a játék lényeit szabadítaná a valóságra, a játékosokat repíti el egy különleges világba, ahol a négy főhősnek a klasszikus videójátékok szabályai szerint kell élet-halál harcot vívni a dzsungel állatait uraló főgonosszal. A bevételtét tekintve a Marvel-filmekkel vetekvő Vár a dzsungel 2019-ben folytatást is kapott Jumanji: A következő szint címmel, ami véleményünk szerint az eredetihez képest kissé langyosra sikeredett, ám bevétel szempontjából még így is nagy siker lett, hiszen összesen 800 millió dollárt kaszált a mozipénztáraknál.

Az előző két film diadalának ismeretében aligha volt kétséges, hogy az ismét életre keltett Jumanji-univerzum nem érhet véget két résszel, és a napokban hivatalosan is megerősítették a folytatás érkezését. A hírt a Dwayne Johnson alapította Seven Bucks produkciós cég feje, Hiram Garcia erősítette meg, de a producer egyelőre nem szolgált további konkrétumokkal, csupán annyit árult el, hogy nagy terveik vannak a franchise-zal, ami nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy nemcsak mozfilmekben gondolkodnak, ha a Jumanjiról van szó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!