Évtizedekkel a filmes jogok megszerzése után végre netflixes sorozat készülhet Stephen King és Peter Straub A talizmán című horroregényéből, méghozzá a filmes legenda, Steven Spielberg és a Stranger Things alkotói, Matt és Ross Duffer közreműködésével. 

A Stephen King-adaptációk reneszánszukat élik napjainkban, lassan összeszámolni sem lehet, az elmúlt években hány mozgóképes alkotást ihlettek meg a horror koronázatlan királyának munkái. A nagy számok törvénye alapján olykor akad köztük könnyen felejthető produkció is, ám A talizmán hallatán rögtön felkaptuk a fejünket, és nem csak a fantasztikus alapmű, de a történetet feldolgozó mesteremberek nevei miatt is.

A talizmán (The Talisman) Stephen King és Peter Straub írópárosának 1984-ben kiadott, magyarul is megjelent közös regénye, ami egy sötét fantáziavilágban játszódik (ami néhány szálon kapcsolódik A Setét Torony kötetekhez is). A főszereplő egy Jack Sawyer nevű fiatal fiú, akinek súlyos beteg a színésznőként dolgozó édesanyja, Lily Cavanaugh. A tizenkét éves srác ezért indul hosszú útra, a csodatévő titokzatos talizmán nyomába, amivel nemcsak az édesanyja életét, de a Földet, és a párhuzamos világként funkcionáló Territóriumokat is megmentheti. A horrorelemekkel teletűzdelt történetben Jacknek le kell győznie a félelmeit, és a felnőni a nagy feladathoz, hiszen egyszerre két világ sorsa van a kezében.

a talizmán
Fotó: Európa Kiadó

A talizmán már nagyon régen, még a hivatalos megjelenés előtt felkeltette Steven Spielberg figyelmét, a rendező meg is vásárolta a megfilmesítés jogait, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor végre megvalósulhat a régóta dédelgetett adaptáció. A The Hollywood Reporter értesülései szerint már zajlanak a tárgyalások, hogy a regényből sorozat készülhessen a Netflixre. A lap értesülései szerint Spielberg produceri minőségben vesz részt a széria elkészítésében, méghozzá a Stranger Things sorozatot tető alá hozó Matt és Ross Duffer testvérpárossal karöltve. A készülő alkotás forgatókönyírója és showrunnere pedig az a Curtis Gwinn lehet, aki producerként és íróként szintén részt vett a Stranger Things elkészítésében.

Steven Spielberg ugyan évtizedeken keresztül azért dolgozott, hogy film készülhessen King és Straub közös munkájából, de figyelembe véve, hogy egy 900 oldalas regényről beszélünk, valószínűleg mindenki jobban járt a sorozatformátummal. Hogy a végeredmény mikor kerülhet a Netflix kínálatába, arról most még csak találgatni lehet, de jó eséllyel éveket kell várnunk, hogy elindíthassuk az első epizódot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!