Érdekes információk láttak napvilágot az idén nyáron érkező Space Jam: A New Legacy története kapcsán, a koncepció pedig elképesztően izgalmasnak tűnik. 

Az internet nagyon megörült annak a hírnek, amikor kiderült, hogy a Tapsi Hapsival és a Bolondos Dallamok más figuráival megbolondított Space Jam – Zűr az űrben 25 év után végre folytatást kap. A Space Jam: A New Legacy (Space Jam: Új Örökség) névre keresztelt új részről eddig nem sokat lehetett tudni azon túl, hogy Michael Jordan helyét a szintén profi kosárlabdázó, LeBron James veszi át, aki elődjéhez hasonlóan egy csapatba kerül a Bolondos dallamok szereplőivel. Nemrég azonban az Entertainment Weekly roppant érdekes információkat közölt a készülő mozi cselekményével kapcsolatban.

A lap értesülései szerint a Space Jam 2 forgatókönyve egy nagy utazásról fog szólni a Warner Bros. filmes univerzumán belül. LeBron saját magát alakítja a filmben, igyekszik közeli kapcsolatot kialakítani a Cedric Joe alakította fiával, akit apjával ellentétben nem a sport, hanem a videojátékok érdekelnek. Dom jól kiigazodik a gamer világban, olyannyira, hogy még egy veszélyes CGI-humanoid, Al G Rhythm (Don Cheadle) érdeklődését is felkelti, aki elrabolja és az apjával együtt fogva tartja a kibertérben, hogy megszerezhesse a világsztár-kosárlabdázó követőit. A virtuális világban ragadt LeBronnak nincs más választása, meg kell keresnie Tapsit és a többi mesefigurát, hogy összefogva lejátszanak egy kosármeccset a gonosz Goon Squad ellen, és kiszabadulhassanak a digitális rémálomból.

Tapsi Hapsit, Dodo kacsát és a többieket persze nem egyszerű menet felkutatni, a kaland során ráadásul számtalan Warner filmes karakter keresztezi a kosárlabdázó útját. Hogy miképp, arról egyelőre nincs információ, de azt szinte biztos, hogy olyan alakok felbukkannására számíthatunk, mint a Stephen King-féle Az gyilkos bohóca, Pennywise; az 1942-es Casablanca főszereplője, Humphrey Bogart, továbbá Mad Max, Godzilla és Wonder Woman is tiszteletét teszi Malcolm D. Lee vegyes technikával készülő filmjében.

A WB-karakterekkel megspékelt sztori elképesztően ütősnek hangzik, pláne ha mindezt a jól megszokott Bolondos dallamok-humorral is nyakon öntik. Hogy sikerül-e megismételni az előd sikerét, illetve megfelelni az elvárásoknak, az július 16-án derül ki, hiszen ekkor érkezik a Space Jam: A New Legacy a HBO Max kínálatába, illetve, ha minden jól megy, akkor a mozikba is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!