A Netflix legújabb, Oxigén című vérfagyasztó sci-fije május 12-én érkezik meg a streamingszolgáltató kínálatába, méghozzá Alexandre Aja, az újhullámos horrorfilmek koronázatlan királyának rendezésében. 

Alexandre Aja neve valószínűleg nem ismertelen a horrorfilmek szerelmesei számára: a Magasfeszültséggel és a Sziklák szeme remake-kel világhírnevet szerző francia rendező legutoljára a 2019-es Préda című aligátoros vérfürdővel jelentkezett, amiben egy apának, lányának és a család kutyájának kellett élet-halál harcot vívnia a vérszomjas hüllőkkel.

A kritikailag is elismert rendező hamarosan érkező új filmje sem hagyja megpihenni a nézőket, ugyanis az Oxigén egy végig feszes tempót diktáló sci-finek ígérkezik, legalábbis az előzetese alapján. A közeljövőben játszódó alkotás főszereplője a Mélanie Laurent (Becstelen brigantyk, Szemfényvesztők) által megformált ismeretlen nő, aki egy hibernációs kapszulában ébred fel, fogalma sincs, hogy került oda és kicsoda valójában. És nem ez az egyetlen probléma, a kapszulában ugyanis vészesen fogy a levegő, így a túlélés érdekében együtt kell működnie azzal az ismeretlen személlyel, aki felveszi vele a kapcsolatot a szorult helyzetben.

Az alap koncepció mellett az előzetes nem árul el túl sokat az Oxigén történetéről (ami persze egyáltalán nem baj), ám az elég nyilvánvalónak tűnik, hogy vérfürdő helyett egy visszafogottabb, ám annál feszültebb filmet kapunk május 12-én.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!