Egy jó ideje pletykálták az érkezését, és végre lelepleződött a LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery készlet, amiről kezdésnek kiszivárgott néhány kép, majd március 22-én 14:00-kor a dán játékgyártó hivatalosan is leleplezte a szettet.

A Creator téma alá tartozó LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery készlet 2354 alkatrészt számlál, és Magyarországról 66 000 forintért lesz elérhető a gyártó webshopjában, méghozzá április 1-től. A szett nemcsak az űrsiklót tartalmazza (hordozórakéták nélkül), de része a Hubble űrteleszkóp is, ami a kiadott fotók tanulsága szerint szépen elhelyezhető lesz a Discovery rakterében, méghozzá az állványával együtt, így megörökítve a kiemelés pillanatát, amire eredetileg 1990-ben került sor, méghozzá az STS-31 küldetés keretén belül.

A készlet minifigurákat nem tartalmaz, viszont a végeredmény kellően méretes: 21 cm magas, 54 cm hosszú és 34 cm széles. Ahogy az a hivatalos képeken is látszik, az űrsikló raktérajtaja nyitható, továbbá behúzható a futómű, nyitható pilótafülke, mozgathatók a csűrőkormányok, a robotkar, valamint a legénységnek kialakított öt ülőhely is. Emellett a Hubble mozgatható napelemeket és egy csapóajtót is tartalmaz, akárcsak a valódi változat.

A Hubble kiemelésének pillanata is beállítható a készletnél. Fotó: LEGO Csoport
De az űrteleszkóp akár be is helyezhető a raktérbe. Fotó: LEGO Csoport
Az űrsikló és a Hubble is saját állványt kapott. Fotó: LEGO Csoport

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!