Élőszereplős filmet kap Zatanna, a DC univerzum mágikus képességekkel rendelkező hősnője, és a produkciónak már megvan a forgatókönyvírója is, méghozzá az Ígéretes fiatal nő című Oscar-esélyes filmet is jegyző Emerald Fennell személyében. 

A Warner Bros. és a Bad Robot produkciós cég önálló filmet készít a civilben bűvészként tevékenykedő, de valódi varázserővel bíró Zatanna Zatara figurájából, aki először a Hawkman képregény negyedik számában tűnt fel 1964-ben, méghozzá a híres színpadi művész és alkimista, Giovanni Zatara lányaként. A cilindert viselő női mágus örökölte apja számos varázslatos képességét, amit egyaránt kamatoztat a színpadon és azon kívül is. Bár a karakter központi szereplője volt A sötét Igazság Ligája című animációs filmnek, illetve szerepelt a Smallville című sorozat utolsó három évadában is, de a mozikban még nem találkozhattunk vele – ez fog megváltozni nem is olyan sokára.

zatanna
Emerald Fennell a The Crown című netflixes sorozatban. Fotó: Netflix

A Variety értesülései szerint Emerald Fennell, az Ígéretes fiatal nő Oscar-jelölt rendezője és írója kapott lehetőséget a Zatanna köré épülő képregényfilm forgatókönyvének megírására. Fennell neve onnan is ismerős lehet, hogy ő alakította Camilla Parker Bowles karakterét a The Crown (A korona) című netflixes sorozatban, de ő rendezte a Careful How You című kisfilmet is, forgatókönyvíróként pedig a Megszállottak viadala második évadának hat epizódjáért felelet.

Bár Fennell (még) nem számít bejáratott névnek Hollywoodban, de az eddigi, kifejezetten erős női karaktereket felvonultató munkái alapján jó kezekbe került a mágikus képességekkel rendelkező Zatanna önálló filmje, amit már csak azért is érdeklődve várunk, mert nem egy szokványos szuperhősről van szó. A rendező és a címszereplő személye ugyanakkor még nem ismert, ahogy az sem, hogy a Warner Bros. mikor kívánja bemutatni a filmet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!