Hamarosan érkezik a Netflix következő nagy dobásának tartott Jupiter hagyatéka című sorozat, viszont még a premier előtt megjelenik magyarul a széria alapjául szolgáló képregény, Mark Millar és Frank Quitely közös munkája. 

A nyolc részes első évaddal érkező Jupiter hagyatéka május 7-én kerül be a Netflix kínálatába, olyan színészekkel a főbb szerepekben, minz Josh Duhamel, Leslie Bibb, Ben Daniels, Elena Kampouris, Andrew Horton, Mike Wade és Matt Lanter. A szuperhősös sorozat Frank Quitely (rajzoló) és Mark Millar (író) képregényét dolgozza át mozgóképpé, ráadásul Millar neve sokaknak ismerős lehet, hiszen többek között neki köszönhetjük a hazánkban is megjelent Kingsman – A titkos szolgálat, a Ha/Ver vagy az Old Man Logan sztorikat is.

Millar még évekkel ezelőtt kötött exkluzyv szerződést a Netflix-szel, aminek értelmében a streaming szolgáltató az író számos munkáját adaptálja, és ennek első darabja a Jupiter hagyatéka (Jupiter’s Legacy), ami egy epikus szuperhősdráma. A sztori főszereplői olyan fiatalok, akik az emberfeletti erővel bíró szüleik nyomdokaiba szeretnének lépni, bizonyítva rátermettségüket, mindez azonban nem egyszerű feladat, lévén a szuperhősök első generációjának közel egy évszázadon át sikeresen tartotta biztonságban az emberiséget.

jupiter hagyatéka képregény
Jupiter hagyatéka Fotó: Fumax

A képregény hazánkban a Fumax Kiadó gondozásában jelenik meg, és a kötet tartalmazni fogja a Jupiter’s Legacy első és második sorozatának mind a tíz részét, tehát megkapjuk a komplett történetet. A Jupiter hagyatéka nem egy Marvel/DC jellegű történet, leginkább Garth Ennis és Darick Robertson The Boys című képregényekhez lehet hasonlítani. Ami pedig a megjelenést illeti, a 248 oldalas, keménytáblás kiadvány várhatóan áprilisban kerül a könyvesboltokba, de a Fumax webshopjában már elő is rendelhető, méghozzá 25 százalék kedvezménnyel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!