Újabb neves színésszel bővült a Dwayne Johnson főszereplésével készülő Black Adam stábja: a 2023-ban érkező képregényfilmben Pierce Brosnan, az egykori James Bond bújik a Doctor Fate nevű karakter bőrébe.

A Warner Bros. már jó pár éve tervezgeti a DC képregényeken alapuló Black Adam-filmet, aminek a címszerepére még 2014-ben kérték fel Dwayne Johnsont, de a konkrét hírek csak tavaly kezdtek el szállíngózni a produkcióval kapcsolatban. Black Adamről röviden annyit érdemes tudni, hogy az ókori Egyiptomban született, ekkor kapta meg az erejét a Shazam nevű varázslótól. A férfi elképesztő hatalomra tett szert, hat ősi egyiptomi istenség erejét birtokolja: megkapta Su kitartását, Hórusz fürgeségét, Amon erejét, Zehuti bölcsességét, Aton hatalmát és Mehen bátorságát. Black Adam kezdetben a hasonló erővel rendelkező Captain Marvel (ma már Shazam néven ismerjük) ellenfele volt, de a karaktert évtizedekkel később antihőssé formálták a képregények író. A Jaume Collet-Serra rendezésében készülő film körülötte forog, a produkció pedig leghamarabb valamikor 2023-ban kerülhet a mozikba.

pierce brosnan
Pierce Brosnan James Bond szerepében. Fotó: MGM

A film ettől függetlenül már javában készül, egyre több színész csatlakozik a stábhoz: a The Hollywood Reporter legújabb értesülései szerint köztük van a legendás ír-amerikai színész, Pierce Brosnan is, aki a Doctor Fate nevű szuperhős, polgári nevén Kent Nelson karakterét kelti majd életre. Fate egy régész fiaként látta meg a napvilágot, mágikus képességeit a sisakjából nyeri, valamint alapító tagja a Justice Society of America nevű szuperhőscsapatnak, akik világuralomra törő terveiben akarják megakadályozni a címszereplő Black Adamet.

pierce brosnan doctor fate
Doctor Fate a képregényekben. Fotó: DC Comics

Ismerve Pierce Brosnan színészi kvalitásait, több mit jó választás Doctor Fate szerepére, még úgy is, hogy az 007-es ügynököt négy alkalommal megformáló sztárnak – egyelőre – teljesen idegen terep a képregényfilmek világa. Dwayne Johnson és a veterán színész mellett a készülő produkcióban felbukkan továbbá Aldis Hodge, mint Hawkman, Noah Centineo, mint Atom Smasher és Quintessa Swindell, mint Cyclone.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!