Nincs vége a regényadaptációk sorának, hiszen sorozat készül Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara című regénysorozatából, a forgatókönyvért pedig nem más felel, mint az Outlander – Az idegen és a For All Mankind szériákon is dolgozó Ronald D. Moore.

Sarah J. Maas amerikai szerző neve a hazai könyvmolyok számára sem ismeretlen, hiszen az Üvegtrón és Tüskék és rózsák udvara című regénysorozatai magyarul is olvashatók. Utóbbi erősen emlékeztet A szépség és a szörnyetegre, hiszen a történet szerint amikor a tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, nyomban egy másik szörnyeteg bukkan fel, hogy jóvátételt követeljen tőle. A lény magával hurcolja a lányt egy baljós, mágikus, csak a legendákból ismert vidékre. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem egy Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak. Mass regénysorozata összesen öt kötetet számlál, és a Deadline információ szerint a Hulu streaming szolgáltató tervez belől kisképernyős adaptációt.

Tüskék és rózsák udvara
Fotó: Bloomsbury

Az adaptációért az Outlander – Az idegen című, szintén bestseller alapú sorozatot is jegyző Ronald D. Moore felel forgatókönyvíróként, továbbá Mass is kiveszi a részét a munkálatokból, így van rá esély, hogy egy valóban regényhű feldolgozás köszönjön vissza a képernyőn. Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy az adaptáció ötlete már korábban is felmerült, és bár maga az írónő is megerősítette, hogy Moore-ral már dolgoznak a pilot epizódon, de a sorozat érkezése még nincs kőbe vésve, hiszen a Hulu hivatalosan még nem rendelte be a szériát.

A Tüskék és rózsák udvara eredetileg 2015-ben jelent meg (magyarul 2016-ban jelen meg), amit a Köd és harag udvara, a Szárnyak és pusztulás udvara és a Fagy és csillagfény udvara követett. A Court of Silver Flames című kötet idén februárban jelent meg az Egyesült Államokban, és szinte biztos, hogy a Könyvmolyképző Kiadó már dolgozik a magyar változaton.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!