Nagyszerű hír érkezett az Európa Könyvkiadó háza tájáról: április végén újabb Stephen King nevével fémjelzett gyűjteményes kötet jelenik meg magyarul. A Minél véresebb a horror koronázatlan királyának négy kisregényét tartalmazza, és a kötet már elő is rendelhető a kiadó webshopjából. 

A hazai Stephen King kötetekért felelős Európa Könyvkiadó mindig gondol a magyar rajongókra, és időről-időre megörvendezteti őket a szerző legfrissebb, vagy itthon még kiadatlanul munkáival. Idén sem lesz ez másképpen, hiszen április végén érkezik a horror nagymesterének egy újabb kötete, ami nem egy történetet tartalmaz, hanem rögtön négyet.

Aki jártas King életművében, az jól tudja, hogy a legendás író időről-időre elkalandozik a rövidebb hangvételű művek világában, olyan kisregényeket vagy novellákat tartalmazó kiadványokat téve le az asztalra, mint a Titkos ablak, titkos kert, a Rémálmok bazára vagy A remény rabjai. Az április 30-án debütáló Minél véresebb (If It Bleeds) című kötetben is a rövidebb történetek kapják a főszerepet, például a címadó kisregény, amiben a szerző a Mr. Mercedes és a 2018-as A kívülálló világába tér vissza – az utóbbi regényből azóta egy kiváló sorozat is készült az HBO jóvoltából, méghozzá Ben Mendelsohn főszereplésével.

minél véresebb
Minél véresebb – igazán találó cím egy Stephen King kötetnek. Fotó: Európa Könyvkiadó

A Minél véresebb című történetben A kívülállóból ismert Holly Gibney egy egész kisvárost lázban tartó, különös iskolai robbantás hátterét igyekszik felderíteni. A címadó novella mellett három másik, az elsőtől független történet is található a kötetben, méghozzá Mr. Harrigan telefonja, Chuck élete és A patkány címekkel. A kiadvány a tervek szerint 2021. április 30-án kerül a könyvesboltokba, a kiadó oldalán pedig már elő is rendelhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!