Azt már jó ideje ismert, hogy a Marvel Studios Magyarországon tervezi forgatni az Oscar Isaac és Ethan Hawke főszereplésével készülő, a Disney+-ra szánt Moon Knight sorozatot, most viszont már azt is tudjuk, hogy elkezdődtek a produkció helyi munkálatai, hiszen a két központi karakter együtt fotózkodott Budapest utcáin.

A Marvel Studios hivatalosan ugyan még mindig nem erősítette meg a szereposztást, ennek ellenére hónapok óta tudható, hogy Oscar Isaac főszereplésével készül a Moon Knight sorozat, és időközben arra is fény derült, hogy Ethan Hawke játssza a széria a főgonoszát (a karakter kiléte ugyanakkot még nem ismert). Az 50 éves színész ráadásul nemrégiben azt is elárulta, hogy első sorban azért vállalt szerepet a Disney+ streaming szolgáltatásra érkező sorozatban, mert így együtt játszhat Isaac-kal, akit nagyon izgalmas színésznek tart.

Moon Knight
A két főszereplő Budapesten. Fotó: Twitter

Jó ideje tudható továbbá, hogy a Moon Knight forgatásának helyszíne Budapest lesz, és egy internetre kikerült fotó tanulsága szerint már meg is kezdődött a forgatás, hiszen a két főszereplőt együtt fotózták le a fővárosban. Ezzel nagyjából párhuzamosan egy videó is napvilágra került, amiben Oscar Isaac látható, ahogy éppen aktívan gyakorolja a széria akciójeleneteinek koreográfiáját, és ez alapján igencsak ütős pillanatokra számíthatunk az egyelőre premierdátum nélküli Marvel szériában.

Kevin Feige, a Marvel Studios kulcsfigurája még 2019 augusztusában jelentette be, hogy sorozatot készítenek Moon Knight főszereplésével, és tavaly októberben röppent fel a hír, hogy a címszereplőt az új Star Wars-trilógiából (is) ismert Oscar Isaac alakítja. Hivatalos bejelentés ugyan még tényleg nincs, de januárban Gregory Middleton (WatchmenTrónok harca), a széria operatőre egy Instagramos posztban megerősítette, hogy tényleg Isaac bújik a mentális problémákkal küzdő karakter bőrébe. A sorozatért amúgy Jeremy Slater felel, aki a Netflixnek készült Esernyő Akadémia (Umbrella Academy) adaptációjáért is felelt, és ez alapján bátran kijelenthető, hogy abszolút jó kezekben van a ránk váró történet.

Aki pedig nem lenne képben Moon Knight (civilben Marc Spector) karakterével kapcsolatban, annak azt érdemes tudnia, hogy a különleges hőst Doug Moench és Don Perlin alkották meg 1975-ben, az első felbukkanására pedig a Werewolf by Night 32. számában került sor.

A figura különlegessége, hogy skizofréniában szenved, ugyanakkor több szempontból hasonlít Batmanre, hiszen komoly vagyonnal rendelkezik, kiváló detektív, és egyaránt otthonoson mozog a küzdősportok és a lőfegyverek világában. A képregényekben egy időben rendelkezett szupererővel (emberfeletti erő, sebesség és ellenállóképesség) is, de az aktuális történetekben csak a felszerelésére, a nyomozói képességeire és a saját testi erejére hagyatkozik. Hogy a sorozatban Moon Knight milyen módon fog megjelenni, lesznek-e különleges képességei, az egyelőre még kérdéses, de a fenti videó tanúsága alapján közelharcokban igencsak jártas főhős kerül majd a képernyőkre.

Moon Knight persze csak egyike a Marvel által korábban bejelentett megannyi sorozatnak: a WandaVision és a The Falcon and the Winter Soldier már látható, júliusban érkezik a Loki, majd ezt követően a What if…?, a Hawkeye, a Ms. MarvelShe-Hulk, a Secret Wars, az Armor Wars, az Ironheart és az egyelőre cím nélküli, Wakandában játszódó sorozat. Ezen kisképernyős alkotások mind megegyeznek abban, hogy sok korábbi Marvel sorozattal ellentétben szorosan kapcsolódnak a Marvel filmes univerzumához, valamilyen módon kötődnek a már látott, vagy a jövőben érkező filmekhez, olyannyira, hogy a szereplők tekintetében átjárás is lesz a kisképernyős és nagyvásznas sztorik között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!