Hivatalos bejelentés ugyan még nincs a LEGO részéről, de a spanyol Amazon – vélhetőleg idő előtt – leleplezett kettőt az idén érkező új, a húsz éves jubileumra tervezett LEGO Harry Potter készletek közül. Ennek hála már hivatalos képeken látható a LEGO Harry Potter 76388 Visit to Hogsmeade (Roxmorts szett) és a LEGO Harry Potter 76389 Chamber of Secrets (Titkok kamrája szett) – utóbbiról ráadásul kiderült, hogy moduláris, azaz összeépíthető két másik készlettel.

A LEGO Harry Potter 76389 Chamber of Secrets készlet 1176 alkatrészből lesz megépíthető és 11 minifigurát tartalmaz, többek között Harry Pottert, Ginny Weasley-t, Dumbledore-t, Félig Fej Nélküli Nicket, Colin Creevey-t, Gilderoy Lockhartot, Tom Denemet, Sinistra Professzort, egy arany Voldemortot és két további karaktert, akit mi Penelope Clearwaterként és Justin Finch-Fletchley-ként azonosítottunk be. A készlet része továbbá egy méretes baziliszkusz, és már azt is tudjuk, hogy a szett 140 eurót kóstál, tehát itthon 50 ezer forint környékén lesz az ára. Kiderült továbbá, hogy a Titkok Kamrája összeépíthető lesz két további szettel, amik 76386 és 76387 készletszámmal kerülnek majd forgalomba.

Lelepleződött a LEGO Harry Potter 76388 Visit to Hogsmeade is, ami összesen 851 elemből lesz megépíthető, végeredményként pedig megkapjuk a Mézesfalást és a Három Seprűt, méghozzá hét minfigura kíséretében. A karakterek: Harry, Dean Thomas, McGalagony Professzor, Madame Rosmerta, továbbá Mr. és Mrs. Flume, illetve egy arany Ron Weasley. A szett ára 80 euró, tehát itthon 30 ezer forint környékén lehet majd beszerezni.

A kiszivárgott LEGO Titkok Kamrája és Roxmorts szettek valamikor idén nyáron kerülnek a boltokba (hivatalos dátum még nincs), és részét képezik annak a nagyobb, jubileumi sorozatnak, amit a dán játékgyártó annak aprópóján ad ki, hogy idén húsz éve dobták piacra az első LEGO Harry Potter szetteket. Többek között ennek is köszönhető, hogy ezúttal minden készlet tartalmaz egy különleges arany minifigurát. Ha tehát valaki szeretné összegyűjteni az összes ilyen karaktert, annak bizony be kell szereznie minden egyes érintett készletet.

Még több Harry Potter LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!