Már tavaly augusztus óta tudjuk, hogy a Warner Bros. Animations kétrészes animációs film formájában dolgozza fel minden idők egyik legnépszerűbb és legismertebb Sötét Lovagos sztoriját. A Batman: Hosszú Halloween első része viszont nemrégiben előzetest is kapott, ráadásul az is kiderült, mikortól lesz megtekinthető.

Az itthon is kiadott, 1996 és 1997 között kiadott történet Batman karrierjének korai szakaszában játszódik: a Jeph Loeb író és Tim Sale rajzoló munkáját dicsérő alkotásban hősünk egy Holiday (Ünnep) nevű sorozatgyilkos nyomába ered, aki a nagyobb ünnepnapok alkalmával csap le a Carmine Falcone maffiavezér szervezetéből kikerülő áldozataira. Miközben Batman mindent megtesz, hogy kézre kerítse a gyilkost, jól ismert karakterek keresztezik az útját: Macskanő, Joker, Madárijesztő, Méregcsók, Rébusz és a kerületi ügyészből Kétarccá váló Harvey Dent is felbukkan a képregényben, utóbbi igen fontos szerepben.

A képregényt animációs formába átültető adaptáció rendezői feladatait Chris Palmer látja el, aki a Superman: Man of Tomorrow után újra együtt dolgozik Tim Sheridan forgatókönyvíróval. A szinkronszínészek között pedig olyan ismert neveket köszönthetünk, mint az Odaát sorozatból ismert Jensen Ackles (Batman), Josh Duhamel (Kétarc), Billy Burke (James Gordon), Titus Welliver (Carmine Falcone), David Dastmalchian (Calendar Man), Troy Baker (Joker), Amy Landecker (Barbara Gordon) és Alastair Duncan (Alfred Pennyworth). Macskanő pedig az időközben tragikus hirtelenséggel elhunyt Naya Rivera hangján szólal meg, akit a Glee – Sztárok leszünk! sorozatból ismerhettek meg a nézők.

Mivel a Hosszú Halloween máig az egyik legnépszerűbb Batman-történet, rengetegen (köztük mi is) várják a kétrészes adaptációt, aminek az első része június 22-án lesz látható különböző digitális platformokon, illetve ekkor érkezik a Blu-Ray kiadás is. Továbbá, ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a két animációs film mindössze néhány hónap eltéréssel válik elérhetővé, így a második rész premierje valamikor idén ősszel várható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!