Tegnap már kaptunk egy kis ízelítőt az idén nyáron érkező, a húsz éves jubileumot ünneplő LEGO Harry Potter készletekből, ma pedig a dán játékgyártó hivatalosan is lerántotta a leplet az összes tervezett szettről. És ha mindez esetleg nem lenne elég, akkor ráadásként kapunk még két bónusz építenivalót is.

Idén húsz éve, hogy a LEGO először adott ki Harry Potter témájú készleteket, és ezen jeles alkalomból a dán játékgyártó újabb varázslatos szetteket dob piacra, amiknek az egyik különlegessége, hogy mindegyikben található egy neves karaktert formázó arany minifigura, ami – elméletileg – máshonnan nem lesz beszerezhető. A nyár folyamán, tehát 2021. júniusában az alábbi készletekre csaphatnak majd le a rajongók:

LEGO 76386 Hogwarts Polyjuice Potion Mistake. Fotó: LEGO Csoport

Összesen 217 alkatrész, négy minifigurával: Harry Potter, Hermione Granger (cserélhető cica fejjel), Ron Weasley, és ebben a szettben kap helyet az arany Harry Potter figura.

LEGO 76387 Hogwarts Fluffy Encounter. Fotó: LEGO Csoport

Összesen 397 alkatrész, négy minifigurával: Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, és ebben a szettben Bolyhoska mellett helyet kap az arany Hermione Granger figura is.

LEGO 76388 Hogsmeade Village Visit. Fotó: LEGO Csoport

Összesen 851 alkatrész, a Mézesfalás és a Három Seprű épületei, hét minifigurával: Harry Potter, Dean Thomas, McGalagony professzor, Madam Rosmerta, Mr. Flume, Mrs. Flume és ebben a szettben kap helyet az arany Ron Weasley figura.

LEGO 76389 Hogwarts Chamber of Secrets. Fotó: LEGO Csoport

Összesen 1176 alkatrész, tizenegy minifigurával: Harry Potter, Ginny Weasley, Tom Denem, Colin Creevey, Justin Finch-Fletchley, Luna Lovegood, Gilderoy Lockhart, Albus Dumbledore, Sinistra professzor, Félig Fej Nélküli Nick és ebben a szettben kap helyet az arany Voldemort figura, továbbá jár mellé egy méretes baziliszkusz.

LEGO 76392 Hogwarts Wizard’s Chess. Fotó: LEGO Csoport

Összesen 876 alkatrész, négy minifigurával: Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, és ebben a szettben kap helyet az arany Piton professzor figura.

LEGO 76395 Hogwarts First Flying Lesson. Fotó: LEGO Csoport

Összesen 264 alkatrész, négy minifigurával: Neville Longbottom, Draco Malfoy, Madam Hooch, és ebben a szettben kap helyet az arany Mógus professzor figura.

ÉS MÉG VAN KETTŐ

És ezek még csak a húsz éves jubileumhoz kapcsolódó készletek, emellett érkezik még két további, kifejezetten mutatós szett, méghozzá a következők:

Előbbiből 26 centiméter magas figurákat lehet megépíteni, míg a második esetben nemcsak a főnixmadarat kapjuk meg, de a dobozban találunk egy Dumbledore minifigurát is, méghozzá egy hozzá passzoló méretű Fawkes társaságában.

LEGO 76393 Harry Potter and Hermione Granger. Fotó: LEGO Csoport
LEGO 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix. Fotó: LEGO Csoport
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!