Korábban részletes cikkben írtunk arról, hogy miért lehet a Marvel eddigi legizgalmasabb filmje a Tom Holland főszereplésével készülő Spider-Man: No Way Home, bár akkor még főleg pletykákra és meg nem erősített információkra alapoztunk. Azóta viszont az egyik hivatalosan soha be nem jelentett értesülés igaznak bizonyult: Alfred Molina tényleg visszatér a 2004-es Pókember 2-ben megismert Dr. Octopus szerepében.

A The Hollywood Reporter még tavaly decemberben állt elő azzal a sztorival, hogy a 2021. december 17-én érkező Spider-Man: No Way Home című Pókember-filmben nemcsak Jamie Foxx tér majd vissza Electro szerepében (A Csodálatos Pókember 2-ből), de a Sam Raimi-féle Pókember 2 főgonosza, Dr. Octopus is fel fog tűnni a produkcióban, méghozzá ismét Alfred Molina alakításában. A hírt hivatalosan azóta sem erősítette meg a Sony Pictures és a Marvel Studios, viszont a színész a Variety magazinnak adott interjújában tiszta vizet öntött a pohárba, és konkrétan „Hollywood legrosszabban őrzött titkának nevezte magát”.

„Amikor forgattunk, mindenki parancsba kapta, hogy nem beszélhet róla, mert ennek egy hatalmas nagy titoknak kellett volna lennie” – nyilatkozta a színész, aki azt is elárulta a lapnak, hogy csodálatosnak érezte a forgatást, illetve nagyon érdekes élményként élte meg, hogy 17 év után visszatért egy korábbi szerepéhez. Amikor Molina rákérdezett, hogy a karaktere miképp élhette túl a 2004-es film eseményeit, az új Pókember-filmet rendező Jon Watts csak annyit mondott neki, hogy „ebben az univerzumban senki nem hal meg”.

A színész hozzátette: Watts elmondása alapján a sztori attól a pillanattól folytatja Dr. Octopus történetét, amikor a korábbi filmben utoljára láthattuk: a Hudson folyónál, reaktorával együtt elmerülve a vízben. Szóval simán lehet, hogy a befuccsolt kísérlet végül egy fekete lyukat eredményezett, ami beszippantotta Otto Octaviust, majd a Marvel Filmuniverzumba juttatta. Hogy pontosan mi történt vele, az persze csak idén decemberben fog kiderülni – hacsak újra el nem halasztják a Spider-Man: No Way Home premierjét.

pókember 3
Alfred Molina a 2004-es Pókember 2-ben. Fotó: Sony Pictures

Molina a fentiekkel kapcsolatban kitért a múló idő kérdésére is: az alkotók jó eséllyel digitális trükkökkel fogják őt visszafiatalítani az utómunka során (ahogy Robert Downey Jr. vagy éppen Michael Douglas esetében), hogy ugyanúgy nézzen ki, mint 17 évvel korábban. A színész elárulta, először idegenkedett a gondolattól, hiszen a Martin Scorsese-féle The Irishmanben is hiába fiatalították meg Robert de Niro arcát, a színész mozgása ettől még egy öregemberé maradt, de aztán azzal nyugtatta magát, hogy a munka nagy részét úgyis a legendás csápok fogják végezni. Szóval a vásznon jó eséllyel már nem fog látszódni, hogy ő maga már nincs olyan formában, mint a Pókember 2 forgatása idején.

Jamie Foxx Electrója és az Alfred Molina által életre keltett Dr. Octopus tehát valamilyen módon össze fogják kötni a régi Pókember-filmsorozatokat Tom Holland hősével és a Marvel Filmuniverzummal, ugyanakkor az még mindig kérdéses, hogy vajon a korábbi hálószövő hősök, tehát Tobey Maguire és Andrew Garfield vajon tiszteletüket teszik-e a filmben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!