Hamarosan végleges formát ölt a The Last of Us sorozat alkotói gárdája, melyhez nemrégiben két újabb függetlenfilmes rendező csatlakozott. A bejelentés egyáltalán nem váratlan, hiszen az már korábban kiderült, hogy a pilot epizód rendezését a második világháborús Beanpole című drámát készítő Kantemir Bagalov fogja levezényelni.

Az HBO-nak a jelek szerint elég határozott elképzelései vannak arról, hogy a The Last of Us sorozat milyen alkotók által készüljön, hiszen az új érkezők, Jasmila Žbanić bosnyák rendezőnő és Ali Abbas iráni rendező az orosz származású Kantemir Bagalovhoz hasonlóan szintén kisebb volumenű filmekkel hívták fel magukra a figyelmet az elmúlt években. Žbanić legutóbbi filmje, a 2020-ban bemutatott Quo vadis, Aida ott van az ide Oscar-díj legjobb nemzetközi film kategóriájának jelöltjei között, míg 2006-ban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az Arany Medvét hozhatta el a Szerelmem, szarajevó című drámájával. Ali Abbas Határeset (Border) címre keresztelt alkotását pedig a 2018-as cannes-i filmfesztiválon díjazták, 2019-ben pedig szintén Oscar esélyes volt a legjobb smink kategóriában.

Jól látszik tehát, hogy az HBO-nál egyelőre nem az akciójelenetek rendezésében tapasztalt direktorok élveznek elsőbbséget, hanem olyan egyedi látásmóddal rendelkező alkotók, akik tökéletesen magukévá tudják tenni a Craig Mazin és Neil Druckman által írt forgatókönyvek karakterközpontúságát. Mert mondjon bárki bármit, a The Last of Us-ra elsősorban a karakterek közt lezajlott interakciók miatt emlékszünk mind a mai napig, így pozitív előjel, hogy a sorozat esetében is igyekeznek nagy hangsúlyt helyezni erre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!