Az már jó ideje nem titok, hogy sorozat készül Brian K. Vaughan időutazós képregényéből, a hamarosan hazánkban is debütáló Paper Girls-ből, a napokban viszont már az is kiderült, hogy kik fogják alakítani a főszerepeket a szériában.

A Paper Girls főszereplői újságkihordó tinilányok, ErinMacKenzieKJ és Tiffany, akiket 1988. november 1-én egy teljesen váratlan megtámad néhány ismeretlen tinédzser, és az események oda vezetnek, hogy hőseink egy időgépre bukkanak. Az álmos Stony Stream városában a tinédzserek egy időn túli, titokzatos háborúba csöppennek, ami a vaskézzel irányító felnőttek és a lázadó high-tech fiatalok között zajlik. A különböző idősíkokon átívelő történet során a lányok az őskort, a kilencvenes éveket és a távoli jövőt is érintő utazásba kezdenek, és még a leendő önmagukkal is szembe kell nézniük. A képregény eredetileg 2015 és 2019 között jelent meg, méghozzá Brian K. Vaughan író, Cliff Chiang rajzoló, Jared K. Fletcher beíró és tervező, illetve Matt Wilson színező közös munkájának köszönhetően.

paper-girls
Fotó: Image Comics

Az Amazon Studios 2020 nyarán jelentette be, hogy sorozatot készít a képregényből, nemrégiben pedig az is kiderült, hogy kik azok a színészek, akik a négy fő karakter bőrébe bújhatnak: Sofia Rosinsky a munkásosztálybeli katolikus lány, Mac Coyle-t formálja meg, Camryn Jones a sikerorientált, kütyü-imádó Tiffany Quilkint alakítja, Riley Lai Nelet a kötelességtudó kínai lány, Erin Tieng szerepében tűnik fel, míg Fina Strazza a gazdag zsidó családból származó KJ Brandmant kelti életre. Melléjük csatlakozik a főleg humoristakánt ismert Ali Wong is, aki a 12 éves Erin felnőtt alteregóját fogja alakítani. Ha minden a tervek szerint alakul, a Paper Girls forgatási munkálatai még idén megkezdődhetnek, ami azt jelenti, hogy a sorozat akár már jövőre debütálhat az Amazon Prime Video kínálatában.

paper girls sorozat
Sofia Rosinsky, Riley Lai Nelet, Fina Strazza és Camryn Jones. Fotó: Deadline

Jó hír továbbá, hogy már jóval a sorozat premierje előtt a kezünkbe vehetjük a képregény magyar kiadását, hiszen a Cicero Könyvstúdió jóvoltából ősszel érkezik a Paper Girls első kötete, méghozzá 144 oldalon, puhaborítású (TPB) kiadásban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!