Itthon is megjelenik az elmúlt évtized legnépszerűbb sci-fi regényének folytatása: a Ready Player Two előreláthatólag június 8-án érkezik, és már elő is rendelhető a kiadónál.

Az Egyesült Államokban tavaly novemberben jelent meg Ernest Cline új regénye, a Ready Player Two, ami a 2011-es, nagysikerű Ready Player One folytatása. Az író első regényében 2044-ben járunk, az emberiség nagy része már az OASIS nevű virtuális világban éli az életét: dolgoznak, tanulnak és szórakoznak. A világméretű szimuláció megalkotója egy James Halliday nevű videojáték-fejlesztő, aki halála előtt egy roppant bonyolult megmérettetést talál ki, aminek a teljesítséséhez a popkultúra és a számítógépes játékok komoly ismeretére van szükség. A történet főszereplője a gimnazista Wade Watts, aki sokakhoz hasonlóan megpróbálja megfejteni Halliday feladványait. A tét nem kicsi: az a személy, akinek ez sikerül, nemcsak mérhetetlen gazdag lesz, de az OASIS feletti irányítás is a kezébe kerül.

A regény közvetlenül a megjelenése után óriási rajongótáborra tett szert, időközben Steven Spielberg adaptációt is készített a történetből, a 2020 végén megjelent Ready Player Two pedig az elsőhöz hasonlóan azonnal New York Times első számú bestsellerévé vált, és hónapokig vezette a sci-fi eladási listákat. A folytatás története két nappal az első regény vége után veszi fel a fonalat, mikor a főhős Halliday széfjének a mélyén egy olyan technológiai újításra bukkan, ami ismételten felforgatja a világot, az OASIS-t pedig ezerszer bámulatosabbá és lebilincselőbbé teszi, mint amire Wade valaha is gondolni mert volna. A felfedezés ugyanakkor egy újabb rejtvényt és küldetést hoz magával, ráadásul felbukkan egy váratlan ellenfél, aki elképzelhetetlen hatalommal bír és képes végezni akár milliókkal is, hogy elsőként érjen célba.

ready player two
Fotó: Agave

A Ready Player Two az első részhez hasonlóan az Agave Könyvek gondozásában jelenik meg magyar nyelven, méghozzá a jelenlegi tervek szerint június 8-án, aki pedig semmiképp nem szeretne lemaradni róla, az már elő is rendelheti a kötetet a kiadó honlapján.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!