Ígéretesnek tűnő adaptációt jelentett be nemrégiben a HBO Max: a GARCÍA! című spanyol képregényen alapuló sorozat egy minden lében kanál oknyomozó újságíró és egy olyan különleges szuperügynök történetét meséli el, akit egykoron Franco tábornok fasiszta tábornokai hoztak létre egy titkos laboratóriumban. 

A HBO Max 2021 második felében több tucat országba, köztük Magyarországra is megérkezik, így jó eséllyel a premierkor hazánkban is látható lesz a GARCÍA! című sorozat, ami Santiago García és Luis Bustos azonos című spanyol képregénye alapján készül. A történet napjainkban, a káoszba fulladt Spanyolországban játszódik, ahol az oknyomozó riporterként dolgozó Antonia egy szövevényes összeesküvés nyomaira bukkan.

A kíváncsi természetű újságíró egy olyan különleges, hibernált állapotban lévő ügynökről szerez tudomást, akit az 1950-es években, a Franco-diktatúra idején hoztak létre. A nő úgy dönt, hogy hatvan év mélyalvás után felébreszti Garcíát, aki elképesztő fizikai erővel bír, és feltétel nélkül teljesít minden parancsot. Az ügynök elsőre sehogy sem találja helyét a modern Spanyolországban, ám muszáj összefognia Antoniával, hiszen csakis együtt van esélyük megmenteni Spanyolországot attól, hogy ismételten diktatúrába süllyessze a hatalom.

garcía hbo max
Fotó: Astiberri

A címszereplő szuperügynököt az El cid sorozatból ismert Francisco Ortiz alakítja, Antoniát pedig Veki Velilla színésznő kelti életre, akinek a legismertebb szerepe a + de 100 mentiras című spanyol Ángelája. A széria társalkotói és írói Sara Antuña és Carlos de Pando, az epizódok rendezéséért pedig az a Eugenio Mira felel, akinek a 2013-as Grand Piano című spanyol thrillert is köszönhetjük. A HBO Max egyelőre csak hat egyórás epizódot rendelt be a szériából, ami leghamarabb 2022-ben debütálhat a streamingszolgáltató kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!