Bár már korábban is szállingóztak pletykák a második résszel kapcsolatban, a Netflix most hivatalosan is bejelentette, hogy zöld utat kapott az Enola Holmes folytatása, amiben a két főszereplő, Millie Bobby Brown és Henry Cavill is visszatérnek. 

Az elképesztő nézettség (76 millió felhasználó indította el a filmet az első négy hétben) és a nyitott befejezés után egyáltalán nem meglepő, hogy a Sherlock és Mycroft húgát a középpontba emelő Enola Holmes visszatér a Netflixre. A második rész hivatalos bejelentésével párhuzamosan pedig az is kiderült, hogy a következő kalandban is láthatjuk a cserfes nyomozót alakító Millie Bobby Brownt, és a Vaják második évadát nemrég befejező Henry Cavillt is, aki ismételten Enola bátyját, a legendás Sherlock Holmes-t alakítja majd.

Alig várom, hogy újra együtt dolgozhassak az én Enola Holmes-családommal. Enola különleges helyet foglal el a szívemben – erős, félelmet nem ismerő, intelligens és bátor. Nagyon várom, hogy a rajongók is láthassák, hogyan folytatódik a sztori!” – nyilatkozta a címszereplőt játszó Millie Bobby Brown. Bár a folytatás munkálatai még nem kezdődtek meg, de az már tudható, hogy a két színész mellett biztosan visszatér Jack Thorne és Harry Bradbeer. Előbbi íróként, utóbbi pedig ismét rendezőként vesz részt a produkció elkészítésében.

Ami pedig a filmek alapjául szolgáló könyveket illeti, a karaktert megálmodó Nancy Springer összesen hat regényt írt a legifjabb Holmes főszereplésével, így bőven van alapanyag a második részhez és az esetleges további folytatásokhoz is. A netflixes produkcióval nagyjából párhuzamosan ráadásul elindult a sorozat magyar kiadása is, A rózsaszín papírlegyező esete című negyedik kötet épp a napokban került a könyvesboltok polcaira.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!