Jonathan Hickman 2019-ben lényegében az alapjaiban reformálta meg a Marvel egyik legértékesebb portékájának számító X-Men képregényeket. A különböző füzetek egész sorát elindító történet első két jelentősebb történetszála (a House of X és Powers of X) júniusban a Fumax kiadónak hála végre magyarul is megjelenik, ráadásul a sima kiadás mellett két gyönyörű limitált verzió is készül belőle.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a Fumax Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelennek a 2019-es House of X / Powers of X képregénysorozatok, méghozzá valamikor június végén, egy kötetbe gyúrva, Xavier világa / X hatványai címmel – ami véleményünk szerint kivételesen jó magyar megoldás az eredeti sorozatok nehezen visszaadható címei után. A YouTube streamben leleplezett sima kiadás keménytáblás kivitelben, 192 x 284 milliméteres méretben, 408 oldalas tartalommal jelenik meg, és 10 995 forintért lehet majd rá lecsapni a könyvesboltokban.

A Fumax jó szokásához híven készül egy luxuskiadás is, a borítóanyagában tekintve extra kivitellel, mindkét oldalán nyomott, látványos védőborítóval, plusz 16 oldalas tartalommal és persze erősen korlátozott példányszámmal. Ezen kötet ára mára 13 995 forint, ami méreteiben ugyan megegyezik a sima verzióval, viszont itt ugye egy 424 oldalas képregényt kapunk.

A luxuskiadás védőborítója. Fotó: Fumax Kiadó

Ami meglepetés a kiadó korábbi gyakorlatához képest, hogy készül egy harmadik kiadás is, kifejezetten azoknak, akik nem elégednek meg a luxuskiadás nyújtotta különlegességekkel. A Trillian (Magnum Opus) nevű verzió mindössze 50 példányban készül el, és a cikkünk írásának pillanatában már előrendelésben el is kelt belőle az összes példány. Ezen kiadvány tartalmazza a luxuskiadás összes extráját, de a limitált Sandman kötetekhez hasonló speciális burkolót kap, ami rendkívül vastag, bőrszerű hatást keltő anyagból készül.

A Trillian kiadás borítója. Fotó: Marvel

Habár a Trillian verzió szinte pillanatok alatt elfogyott, a sima és a luxuskiadás még elérhető bárki számára, mindkettő előrendelhető a Fumax webshopjában, ráadásul a sima verzióra most még 25 százalék kedvezménnyel lehet lecsapni, tehát 8295 forintért jegyezhető elő.

Ami magát a képregényt illeti: a Xavier világa / X hatványai teljesen új megvilágításba helyezik az X-Men képregények évtizedekre visszanyúló történelmét. A konkrét történetről legyen elég annyi, hogy a kétszer hat füzet grandiózus sztorija alapjaiban forgatta fel karakterek életét, középpontban Krakoa élő szigetével, ahol Xavier professzor és a többi mutáns (jófiúk és rosszfiúk egyaránt) egy saját állam létrehozásán fáradoznak. Nem túlzás, olyan történetről van szó, amit mindenkinek el kell olvasnia, aki valaha is rajongott az X-Men képregényekért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!