A Fekete Özvegyhez hasonlóan közel egy éves csúszással ugyan, de 2021. november 5-én végre a filmszínházakba kerül a Marvel Studios újabb formabontónak beharangozott filmje, az Örökkévalók, amitől az ígéretek szerint megint el fogjuk dobni az agyunkat.

A Nomádok földjéért Oscar-díjjal jutalmazott Chloé Zao rendezte Örökkévalók nem kevesebbet ígér, mint hogy ismét feje tetejére állítja a Marvel Filmuniverzumot. A több ezer évet felölelő történetben szemtanúi lehetünk, ahogy a távolról érkezett, lényegében halhatatlan szuperhőscsapat miképpen segítette az emberiség fejlődését, miközben gondosan ügyelek arra, hogy még véletlenül se avatkozzanak bele az emberek apró cseprő dolgaiba.

A legtöbb esetben természetes fények közt forgatott Örökkévalók az első előzetes alapján látvány tekintetében ott lesz a szeren, így őszintén reméljük, hogy a történet, és a nagyágyúkból álló színészgárda sem fog csalódást okozni az ősszel esedékes premierkor.

Íme a hivatalos szinopszis: „Az Örökkévalókkal a Marvel Studios egy izgalmas, eddig még nem látott szuperhőscsapatot köszönthet az MCU berkeiben. A több ezer éven át tartó, nagyszabású történet középpontjában egy csapatnyi halhatatlan hős áll, akik az árnyékokból előlépve ismét kénytelen összeállni, hogy együttes erővel nézzenek szembe az emberiség legősibb fenyegetésével, a Deviánsokkal. A szereplőket alakító színészek között igazi nagy nevekkel találkozhatunk: Richard Madden a hatalmas Ikaris, Gemma Chan az emberiséget tiszta szívből szerető Sersi, Kumail Nanjiani a kozmikus erővel felvértezett Kingo, Lauren Ridloff a szupergyors Makkari, Brian Tyree Henry a zseniális feltaláló Phastos, Salma Hayek a bölcs Ajak, Lia McHugh az örök ifjúságra kárhoztatott Sprite, Don Lee a rendkívüli erővel bíró Gilgamesh, Barry Keoghan a magányos farkas Druig, Angelina Jolie a félelmet nem ismerő harcosnő Thena, Kit Harington pedig Dane Whitman szerepében tűnik fel.”

Az Örökkévalók első plakátja. Fotó: Marvel Studios

Az 1976-ban bemutatkozó intergalaktikus hősöket a képregénylegenda Jack Kirby alkotta, közvetlen azután, hogy a DC-től visszatért a Marvelhez. Kirby a konkurenciánál az Új Istenek (New Gods) képregényeken dolgozott, ami anyagilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, viszont a Marvelhez visszatérve egy hasonló témájú képregényen kezdett el dolgozni, ez lett az Örökkévalók (The Eternals). Sajnálatos módon ez a történet is az Új Istenek sorsára jutott, a kiadó 1978-ban úgy kaszálta el a képregényt, hogy számos kérdés megválaszolatlan maradt. Kirby eredeti történetét végül Roy Thomas és Mark Gruenwald fejezték be azzal a csavarral, hogy az Örökkévalókat bedobták az általuk jegyzett Thor képregényekbe, így a széria lényegében a Thor 301. számában teljesedett ki. Az Örökkévalók története ugyanakkor ezzel még nem ért véget, hiszen évekkel később több képregényben is újra felbukkantak, legutóbb 2008-ban, egy kilenc számon keresztül futó sorozat keretében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!