Egy rövidke előzetes leplezte le, mikor érkezik A nagy pénzrablás (La Casa de Papel / Money Heist) ötödik, egyben utolsó évada, ami két részre bontva lesz látható a Netflixen. 

A nagy pénzrablás (La Casa De Papel) a spanyol Antena 3 csatornán kezdte pályafutását, ám a fordulatos történet akkora siker lett, hogy a Netflix gyorsan lecsapott a sorozat jogaira, és az eredetileg csak két egységből álló minisorozatból egy több évadon keresztül zajló, rendkívül izgalmas sztorit rittyentett. A 2017-ben indult széria egy olyan rablóbandáról szól, melynek tagjai híres városok után kapták a kódnevüket, akik jellegzetes piros overállt és Dali-maszkokat viselnek, vezetőjük pedig a Professzor (Álvaro Morte), aki távolról iránytja az eseményeket. A történetet az egyik rabló, Tokió (Úrsula Corberó) szemszögéből követhetjük nyomon, az események pedig a Spanyol Királyi Pénzverde kirablásával veszi kezdetét.

A nagy pénzrablás a sokszínű szereplőgárdának, a zseniális történetvezetésnek és a rablóműfajt megújító stílusának köszönhetően a Netflix egyik legnézettebb, nem angol nyelvű sorozata lett, és hamarosan érkezik a nagyszabású sztori fináléja. A negyedik évad 2020. áprilisában debütált a Netflixen, már az első hónapban 65 millió háztartás indította el a szériát, idén pedig két részre bontva kapjuk meg az ötödik, egyben záró évadot, a premierdátumokról pedig egy hangulatos kedvcsináló rántotta le a leplet.

Mindkét felvonás öt részt számlál: a finálé első fele 2021. szeptember 3-án debütál a Netflix kínálatában, az utolsó öt epizód pedig három hónappal később, 2021. december 3-án lesz elérhető a legnagyobb streamingszolgáltatónál. Bár a történet lezárul, Álex Pina, a sorozat producere már korábban belengette, hogy érkezhetnek spin-offok, tehát nem kizárt, hogy a spanyol rablóbanda egyes tagjai valamilyen formában még visszatérhetnek a képernyőre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!