A hét eleji ígéreteknek megfelelően tegnap este, helyi idő szerint este tizenegy órakor a Guerilla Games végre mutatott egy kis ízelítőt az általuk fejlesztett, egyelőre csak PlayStationre érkező Horizon: Forbidden West játékmenetéből, és a látottak alapján egy remek folytatást kapunk – csak még azt nem tudjuk, pontosan mikor.

Ben McCaw, a játék narratíváért felelős rendezője nem sokkal a negyedórás prezentáció után a hivatalos PlayStation blogon néhány vadonatúj részletet is elárult a Horizon: Forbidden West kapcsán. A szakember által leírtak szerint a történet hat hónappal a Horizon: Zero Dawn eseményei után veszi fel a fonalat, aminek keretében Aloy nyugaton keresi a megoldást arra a titokzatos vörös fenyegetésre, ami tizedelni kezdte a játék világának élővilágát.

A tizennégy perces, PlayStation 5 konzolon rögzített játékmenet videóból az elképesztő látvány mellett jó pár érdekes részletet megtudhattunk arról, hogy a hollandiai csapat miképp fejlesztette tovább a Horizon: Zero Dawn kevésbé jól sikerült elemeit, például a fajtársainkkal szembeni vívott közelharcot. A Horizon: Forbidden West emberi ellenfelei immár a robotokhoz hasonlóan rendelkeznek különdéle gyenge pontokkal, amiket messziről lehet célba venni, és a jelek szerint a dárdával történő esetlen csapkodás is a múlté.

A fegyver ettől függetlenül továbbra is fontos elemét képzi Aloy meglepően széles arzenáljának, és az eszköz a harcmodorunknak, illetve a választott taktikánknak megfelelően testre is szabható. De nem ez az egyetlen fontos változás: a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a főhősnő mozgékonyságára, aki egy grapling hook segítségével Nathan Drake-hez hasonlatosan, akár korábban elérhetetlennek tűnő pontokra is felkapaszhkodhat, hogy onnan aztán egy siklőernyő szerű eszközzel, a magasban suhanva folytassa az útját.

Fotó: Guerilla Games

A különféle robotok elleni harc a bemutató alapján továbbra is rendkívül folyékony, ám az olyan új kütyük, mint a füstbomba, vagy a spike thrower megjelenése – ami működésében leginkább egy automata dárdavetőre hasonlít – teljesen új lehetőségeket nyitnak meg a minden eddiginél okosabb vagy éppen páncélozottabb gépszörnyekkel vívott küzdelemben. És azt sem szabad elfelejteni, hogy ezúttal a vízfelszín alatt is lehet majd közlekedni (gyors pozícióváltásra és rejtőzködésre is lesz lehetőség), ráadásul egy új kütyünek hála a levegő miatt sem kell aggódni.

Bár mindenki evidensnek érezte, sajnos hivatalos megjelenési dátumot továbbra sem kaptunk, azonban McCaw mindenkit megnyugtatott, hogy a fejlesztés a terveik szerint halad, így reményeik szerint hamarosan erről is bővebb információkkal tudnak szolgálni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!