A Sonynál jól láthatóan mindent elkövetnek azért, hogy már hetekkel az idei E3 előtt ők kerüljenek a videojátékkal foglalkozó sajtó reflektorfényébe. A múlt heti Horizon: Forbidden West bemutató után ezúttal Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője osztott meg néhány izgalmas fejleményt azzal kapcsolatban, pontosan mire is számíthatnak a Playstation tulajdonosok az elkövetkezendő időszakban.

Hermen Hulst – aki a Guerilla Games vezetőjéből lett a PlayStation Studios feje – az Offical Playstation Podcast 400. epizódjának vendége volt, és az adás keretében a Horizon: Forbidden West mellett többek közt szóba került a következő God of War megjelenése, valamint a Sony és a cross-gen címek kapcsolata is. Hulst elmondása szerint a Horizon: Forbidden West munkálatai ugyan remekül haladnak, de a home office és a motion capture munkálatok elhúzódása miatt nem tartja kizártnak, hogy a játék premierje végül 2022-re tolódjon. A szakember persze gyorsan hozzátette, hogy minden tőlük telhetőt elkövetnek azért, hogy tartani tudják a 2021-es év végére tervezett, de konkrét dátummal még nem rendelkező megjelenést.

A God of War rajongói számára viszont már közel sem tudott biztató hírekkel szolgálni, mivel immáron hivatalos, hogy Kratos és Atreus következő kalandja leghamarabb csak valamikor 2022-ben kerülhetnek a játékosok kezei közé. Öröm az ürömben, hogy amikor a több mint 110 milliós PlayStation 4 tábor került szóba, Hulst úgy fogalmazott, hogy üzleti szempontból biztosan nem lenne jó döntés túl hamar magára hagyni egy ekkora közösséget.

Tehát azon játékok esetében (mint például a Horizon: Forbidden West, az új God of War vagy a GT7), ahol az anyagi megtérülés szinte biztosan garantált, továbbra is számíthatunk PlayStation 4-es portokra. „Amennyiben a PlayStation 4 tulajdonosok játszani szeretnének ezekkel a játékokkal, akkor mi lehetőséget fogunk biztosítani nekik erre. Ha pedig a későbbiekben PlayStation 5-re szeretnének átköltözni, úgy továbbra is biztosítani fogjuk számukra a játékaink ingyenes next-gen frissítését.” – mondta Hulst a podcastban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!