Folytatódhat Leigh Bardugo Grisaverzum regényeinek adaptációja, hiszen a Netflix hivatalosan is megerősítette, hogy lesz második évad az Árnyék és csont sorozatból. 

Bár nemrégiben a streaming óriás szigorúan bánt az egyik nagyreményű sorozatával, és elkaszálta a Jupiter hagyatéka című szuperhősös szériát, szerencsére az Árnyék és csont nem jutott erre a sorsra, hiszen a készítők nemrégiben hivatalosan is megkapták a folytatás lehetőségét, tehát mindenképpen elkészül a sokak által várt második évad.

Ez persze egyáltalán nem meglepő: a sorozat egyértelműen a Netflix egyik legnagyobb sikere idén, az áprilisi premiert követő első 28 napban több mint 55 millió háztartásban indították el a szériát, ráadásul nemcsak a nézők, de a kritikusok is kedvelték az adaptációt. Bár arról egyelőre nem tudni, pontosan mikor érkezhet a folytatás, de annyi bizonyos, hogy a második évad is nyolc részes lesz, és az első évad után is Eric Heisserer (Madarak a dobozban, Érkezés) marad a showrunner, tehát továbbra is ő fejleszti a sorozatot.

Természetesen az első évadban megismert színészek is visszatérnek, többek között a főhős Alina Starkovát alakító Jessie Mei Li, a Malt megformáló Archie Renaux, a Kirigan tábornokot eljátszó Ben Barnes, valamint a Varjak nevű alakulat tagjai, tehát Freddy Carter (Kaz Brekker) Amita Suman (Inej), Kit Young (Jesper) is. Az új évad feltehetően a főtrilógia Ostrom és vihar című második részét dolgozza majd fel, amiben Alina és Mal egy ismertelen országban próbál új életet kezdeni. Az élet persze közbeszól, a sötétséget irányítani képes Kirigan ugyanis rettenetes új hatalomra tesz szert, Alinának pedig vissza kell térnie a szeretett országba, hogy szembeszálljon a Ravkára törő erőkkel.

Az Árnyék és csont Leigh Bardugo Grisaverzum regényeit veszi alapul, amik az első, 2012-ben megjelent rész óta jelentős népszerűségre tettek szert a világ minden táján. A történet egy olyan fiktív világban játszódik, amit érezhetően a 18. századi Oroszországról és a főleg kereskedelemmel foglalkozó Hollandiáról mintáztak, és vannak benne mágikus képességekkel bíró emberek, szörnyek, valamint kitalált országok és népek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!