Egy évad után véget ér a Mark Millar azonos című képregénysorozatán alapuló Jupiter hagyatéka, ugyanakkor az alkotók nem engedik el teljesen a sorozat kezét. 

Május 7-én debütált a Netflixen Mark Millar és Frank Quitely tíz részes képregénysorozatának sorozatadaptációja, amit a streaming szolgáltató a nagyszabású Millarworld projektje első darabjának szánt. Mark Millar még évekkel ezelőtt kötött exkluzív megállapodást a céggel, amelynek értelmében a népszerű képregényíró több alkotása is mozgóképes feldolgozást kap, amik kizárólag a Netflixen lesznek láthatók.

A Jupiter hagyatéka sztori két idősíkon játszódik: egyrészt a Sampson-testvérekről szól, akik barátaik társaságában egy titokzatos szigeten különös képességekre tesznek szert, illetve látjuk a száz évvel későbbi eseményeket, amikor a karakterek már meglett hősökként őrzik a hosszú ideje fennálló békét és biztonságot, miközben gyermekeik szenvednek a rájuk nehezedő elvásároktól és a szüleik által kőbe vésett szabályoktól.

Bár az első évad meg sem közelíti a konkurens szériák minőségét (Watchmen, The Boys), de arra nem sokan számítottak, hogy a Netflix máris elkaszálja az irgalmatlanul sok pénzből készült sorozatot. A szolgáltató ugyan nem részletezte, miért nem készül több évad a Jupiter hagyatékából, de az ok sejthető: a kiugróan magas költségvetés mellé nem társult kiemelkedő nézőszám, ráadásul nemcsak a kritikusok, de a rajongók is fanyalogtak az első évad láttán.

Az alkotók ugyanakkor nem intenek teljes búcsút a történetnek, hiszen a kasza hírével együtt az is kiderült, hogy a Netflix máris egy élőszereplős Supercrooks-adaptáción dolgozik, ami a Jupiter hagyatékában is feltűnt gonosztevőkre fog fókuszálni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!