A LEGO még 2020 nyarán jelentette be, hogy hivatalos Ideas szettet készít a brit Steve Guinness írógép ötletéből, 2021. június 9-én pedig megtörtént a hivatalos bejelentés, a dán játékgyártó leleplezte a felnőtteknek szánt LEGO 21327 Typewriter készletet, ami nemcsak jól néz ki, de egy különleges meglepetéssel kerül a boltok polcaira.

A LEGO 21327 Typewriter szettből a nevéhez méltóan egy írógép építhető meg, összesen 2079 alkatrészből, a végeredmény pedig 12 cm magas, 27 cm széles és 26 cm mély. A készlet június 16-tól lesz elérhető a LEGO VIP tagok számára, július 1-től pedig világszerte megvásárolhatóvá válik, méghozzá 199 eurós áron, a LEGO webshop magyar részén 72 990 forintért.

A LEGO írógép ötlete eredetileg a brit Steve Guinness fejéből pattant ki, a LEGO Ideas oldalon össze is gyűjtött rá 10 000-nél is több szavazatot, majd 2020 júniusában a dán játékgyártó bejelentette, hogy hivatalos szettet készítenek belőle. A LEGO ezúttal kifejezetten hű maradt az eredeti elképzeléshez, de a szürke alapszínt lecserélték zöldre, hogy a gép a lehető legjobban emlékeztessen egy olyan 20. századi modellre, amit a vállalat alapítója, Ole Kirk Christiansen is használt. Klasszikus értelemben gépelni ugyan nem lehet vele, de a LEGO 21327 Typewriter azért ügyesen imitálja az eredeti szerkezet működését: bármelyik gombot lenyomva a középső betűkar minden alkalommal előrelendül, és gépelés közben az írógépkocsi is mozog, az írógéphengerrel egyetemben, amibe akár egy hagyományos papírlap is befűzhető. Érdekesség még a fekete/piros festékszalag, ami egy vadiúj, szövetből készült elem a LEGO kínálatában.

Sokak számára fontos részlet továbbá, hogy minden egyes billentyűre rá van nyomtatva a hozzá tartozó karakter, tehát fellélegezhetünk, nem kell egyenként felmatricázni őket.

És van egy különleges meglepetés is ebben a csomagban: a gyártó minden LEGO írógéphez mellékel egy illusztrált könyvecskét, továbbá egy Thomas Kirk Kristiansen, a LEGO Csoport jelenlegi elnöke által írt és aláírt levelet, ami szépen behelyezhető lesz a gépbe, így a szett tulajdonosau akár ezzel együtt is kiállíthatják ezt az egészen egyedi és elképesztően részletes készletet az otthonukban. A levél sorait ráadásul 43 nyelvre lefordítják, de a LEGO egyelőre még nem erősítette meg számunkra, hogy szerepel-e köztük a magyar.

LEGO 21327 írógép typewriter -1
Thomas Kirk Kristiansen levele ott lesz minden LEGO írógép mellett. Fotó: LEGO Csoport

Hogy ne csak LEGO írógépről legyen szó:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!