Korábban már írtunk róla, hogy a Netflixnél élőszereplős sorozat készül Neil Gaiman kultikus, Sandman című képregényéből (méghozzá az alkotó közreműködéséverl), amihez a napokban érkezett egy a kulisszák mögé bepillantást engedő kedvcsináló is.

Ahhoz képest, hogy a Netflix már 2019-ben megállapodott a Warner Bros.-szal egy élőszereplős Sandman-sorozat készítéséről, és elméletileg már javában zajlanak a forgatási munkálatok, az alkotók csínján bánnak az információkkal, és egyelőre nem sok mindent árultak el a készülő produkcióról. A sorozat szereplőit alakító színészek kilétét is meglepően sokáig titokban tartották, januárban derült ki, hogy kifejezetten ígéretes gárdát sikerült összeverbuválni. Tom Sturridge kapta meg a főszereplő Álom, másnéven Morpheus szerepét, a további fontosabb szerepekben pedig olyan színészek bukkannak majd fel, mint a Trónok harcából ismert Gwendoline Christie, Kirby Howell-Baptiste (Szörnyella), Vivienne Acheampong (Boszorkányok), Charles Dance (Trónok harca) és Boyd Holbrook (Narcos, Logan).

Az egyelőre konkrét premierdátum nélküli, tizenegy részes első évaddal érkező The Sandman írója, producere és showrunnere a Wonder Woman és A Grace klinika mögött is álló Allan Heinberg, de a készítők között megtalálható David S. Goyer is (többek között az epizódok írójaként), illetve maga Neil Gaiman is ott bábáskodik a produkció felett, aki executive producerként veszi ki a részét a munkálatokból – ez sokaknak jelent garanciát a minőségre.

A kulisszák mögötti videó a Netflix Geeked Week nevű online rendezvényének keretén belül érkezett, és a közel két perces anyagban megnézhetjük, hogyan ismerkedik meg Neil Gaiman a lélegzetelállító díszletekkel és kellékekkel, és a képregény megalkotója mellett néhány fontosabb szereplő is megszólal, úgy mint Tom Sturridge és Gwendoline Christie.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!