Közel 40 év után újabb filmadaptációt kap Stephen King egyik kultikus regénye, a Christine, amiben a címadó különös autó keseríti meg a főszereplők fiatalok életét. 

Hollywood nem tud leállni a Stephen King-adaptációkkal, csak úgy záporoznak a horrorkirály regényeiből készülő filmek, köztük olyanok, amik nem először mozgóképes adaptációt. Ebbe a kategóriába tartozik a szerző Christine című írása is, ami egy gyilkos autó körül forog: a történetet már a megjelenésének évében, 1983-ban filmre adaptálta a kultikus rendező, John Carpenter, méghozzá kisebb nagyobb sikerrel. King a 80-as évek elején már annyira népszerű írónak számított, hogy a producerek még azelőtt lecsaptak az újabb és újabb regények megfilmesítési jogaira, mielőtt azok kikerültek volna a könyvesboltok polcaira.

A Christine a szerző életművének egyik abszolút népszerű darabja, amiben egy tinédzser srác egy hirtelen döntéstől vezérelve szert tesz egy ócska, leamortizált 1958-as Plymouth Furyra, és nekiáll a felújításába. A jármű ugyanakkor elég különleges: nemcsak képes megjavítani magát, de teljesen rátelepszik a gazdája életére, átformálva a személyiségét, és ha ez nem lenne elég, valódi ámokfutásba kezd, hogy mindenkit eltegyen láb alól, aki közel áll a gazdájához.

Az új adaptációról egyelőre nem sokat tudni, premierdátumról és szereplőgárdáról sem tudunk beszámolni, de az már biztos, hogy Bryan Fuller kapta meg a lehetőséget, hogy adaptálja a történetet. A Hannibál és Star Trek: Discovery sorozatokat is jegyző rendező személye mellett az is biztató jel, hogy a készülő feldolgozás cselekménye marad a nyolcvanas években, így az Az után okkal remélhetjük, hogy a Christine is a jobb King-adaptációk sorát fogja gyarapítani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!