A Fumaxnak hála rengeteg kiváló regény és képregény jelent már meg a hazai piacon, és a kiadó idén nyáron sem pihen: az elmúlt évek legjobb X-Men sztorija után hamarosan egy újabb remek kötetet dobnak piacra, méghozzá a Batman: Three Jokers képregényt. 

Geoff Johns író és Jason Fabok illusztrátor képregénye, a Batman: Three Jokers a DC Comics Black Label sorozata alá tartozik, és a széria komorabb, sötétebb és sokszor horrorisztikusabb kiadványai egyértelműen a felnőtt közönségnek szólnak. A háromrészes minisorozat eredetileg 2020 augusztusa és októbere között jelent meg, és ahogy arra a cím is utal, a széria a DC egyik legismertebb gonosztevőjére, Jokerre fókuszál, akiből a sztori szerint ráadásul nem is egy, hanem, rögtön három létezik.

A történet a Justice League-szériában megjelent Darkseid War történetfolyamhoz nyúl vissza: Batman beleült a Mobius Székbe, ami azon túl, hogy képes az interdimenzionális utazásra, még a világ összes kérdésére is tudja a választ. Miután a Sötét Lovag helyet foglalt a trónuson, és választ kapott azon kérdésére, hogy kik ölték meg a szüleit, azt is megkérdezte, hogy kicsoda valójában Joker. A különleges szék viszont olyan válasszal szolgált, amire Batman nem volt felkészülve: kiderült, hogy a gonosz, pszichopata bohócból nem egy, hanem három változat létezik. Ezen kinyilatkoztatás magyarázata a Batman: Three Jokers, ami szorosan kapcsolódik a legendás Batman: A gyilkos tréfa és a Batman: Halál a családban című történetekhez is.

batman three jokers
Fotó: DC Comics

A Fumax az ígéretek szerint idén nyáron hozza el nekünk a Batman: Three Jokers magyar kiadását (ami tartalmazni fogja a teljes minisorozatot), és bár pontos megjelenési dátum egyelőre még nincs, de abban biztosak lehetünk, hogy a kiadótól megszokott minőségben és kivitelben kerül majd a boltok polcaira ez a hiánypótló kiadvány.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!