Aki látta az idén tavasszal futó WandaVision sorozat utolsó, kilencedik részét, az tudja, hogy a széria azzal zárult, hogy Wanda egy elhagyatott, erdős/hegyes vidéken éli a mindennapjait egy faházban, illetve bőszen tanulmányozza az Agatha Harknesstől szerzett könyvet, mikor egyszer csak meghallja a segítségért kiáltó fiait. Igen ám, de a közelmúltban titokban megváltozott a széria a befejezése, a Marvel Studios jóvoltából bekerült egy olyan apró, de nem elhanyagolható részlet, ami korábban nem volt látható.

FRISSÍTÜNK! Habár egy rövid időre jó volt megint elmerülni a WandaVision körüli teóriákban, sajnos kiderült, hogy ezúttal is sokkal kevesebbről van szó, mint gondoltuk. A Marvel ugyan tényleg belenyúlt a sorozat utolsó epizódjába, de a Reddit egyik szakértője szerint amit a képernyőn látunk, az nem egy szereplő, csupán a digitális utómunka egyik eszközének a felvételben maradt nyoma, tehát lényegében egy vizuális hiba. Doctor Strange-nek jobban örültünk volna.

A változtatást lelkes rajongók vették észre: konkrétan arról van szó, hogy amikor a kamera közelít a ház felé, ahol Wanda él, a hegyoldalon lévő fák mellett megjelenik egy „lebegő folt”, ami egyértelműen a főhősnő hajléka felé tart. A premierkor ennek a rejtélyes, részben átlátszó figurának nyoma sem volt a jelenetben, tehát egész biztos, hogy a Marvel Studios utólag és titokban változtatta meg ezt a részletet, és jelenleg már ez az új verzió látható, amennyiben valaki a Disney+ szolgáltatáson keresztül nézi meg a WandaVision utolsó epizódját.

Ezzel kapcsolatban rögtön két kérdés merülhet fel az emberben: vajon miért változtatta meg a Marvel az ominózus jelenetet, és vajon ki az a rejtélyes alak, aki közelít Wanda házikója felé?

Habár a pontos választ – egyelőre – nem tudjuk, mi azt feltételezzük, hogy a lebegő alak nem más, mint Doctor Strange, konkrétan a szuperhős asztrálteste, és a tippünk szerint a Marvel azért döntött az utólagos változtatás mellett, hogy a WandaVision sorozat befejezése passzoljon a jövő márciusban érkező Doctor Strange in the Multiverse of Madness című újabb Marvel-filmhez. Ne feledjük, azt már régóta tudjuk, hogy a sorozat és a második Doctor Strange-film között szoros a kapcsolat, illetve maga Kevin Feige nyilatkozta hetekkel ezelőtt, hogy a Benedict Cumberbatch alakította karakter az eredeti tervek szerint feltűnt volna a sorozatban.

A Sam Raimi rendezésében készülő Doctor Strange in the Multiverse of Madness forgatása már véget ért, jó eséllyel már javában folynak az utómunkálatok, és simán elképzelhető, hogy a WandaVision végét tényleg azért módosították, hogy összhangban legyen a készülő filmhez leforgatott jelenetekkel. Mindez persze csak találgatás a részünkről, még az sincs kizárva, hogy valójában az új Vízió közeledik Wanda felé, de mi továbbra is Doctor Strange-re szavazunk. Hogy igazunk van-e? Legkésőbb jövő márciusban kiderül!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!