A LEGO 2020-ban adta ki az első Nintendo licenc alapján készült szettjeit: előbb megkaptuk a gyerekeket célzó és azóta is folyamatosan bővülő Super Mario készleteket, majd jött a kis tévével kiegészített NES konzol, amit már egyértelműen a felnőtteknek szánt a cég. Ezt a vonalat folytatja a most bejelentett LEGO Super Mario 64 ? Block szett, ami a legendás Super Mario 64 videójátékot idézi meg speciális kivitelben.

Idén 25 éve, hogy a Nintendo 64 konzolra megjelent a máig legendás Super Mario 64, és ennek a videójátéknak állít emléket a LEGO legújabb felnőtteknek szánt készlete, a LEGO Super Mario 64 ? Block. Ahogy azt a név is sejteti, a szettből egy méretes kérdőjeles kocka építhető meg, amiből az említett játék négy ikonikus pályája lesz kihajtogatható, konkrétan a Peach’s Castle, Bob-omb Battlefield, Cool, Cool Mountain és a Lethal Lava Trouble szakaszok.

A hatalmas sárga kocka összesen 2064 alkatrészből lesz megépíthető, és a sokak számára ismerős videójátékos helyszínek mellett mikrofigurákat is tartalmaz, többek között Mariót, Princess Peach-t, King Bob-ombot, Chain Chompot, Big Bullyt és Mr. I, Lakitut is. A készlet 2021. október 1-től lesz elérhető a LEGO hivatalos webshopjában és a LEGO Store üzletekben, 2022-től pedig megvásárolható lesz hagyományos játékboltokban is. Az ár húzós, 169,99 euró az európai piacon, itthonra pedig 64 990 forintért rendelhető meg a cég saját webshopjából.

A dobozból kihajtogathatók a legendás Super Mario 64 pályák. Fotó: LEGO Csoport

A meglehetősen egyedi LEGO Super Mario 64 ? Block készlet különlegessége továbbá, hogy a bevezetőben említett NES konzolhoz hasonlóan ennél a szettnél is használhatók a speciális LEGO Super Mario és Luigi figurák: a felépített pályarészletek különleges pontjaihoz érintve egyedi animációk és dallamok csalhatók elő a két jól ismert karakterből.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!