Jó ideje tudjuk, hogy érkezik, de a dán játékgyártó végre hivatalosan is bemutatta a november végén megjelenő legújabb Ultimate Collectors Series szettet, ami nem más, mint a LEGO 75313 Star Wars AT-AT. A legendás járművet formázó készlet hatalmas, ami már abból is nyilvánvaló, hogy összesen 40 minifigurának van benne hely.

A LEGO 75313 Star Wars AT-AT november 26-án kerül a LEGO Store üzletek polcaira, és 800 eurót kérnek érte – hazánkban egy kicsit húzósabb az ár, hiszen a cég saját webshopjából 290 ezer forintért lehet beszerezni a lépegetőt. A szett 6785 alkatrészből lesz megépíthető, jár mellé 9 minifigura (Luke Skywalker, Veers tábornok, két AT-AT pilóta, egy Snowtrooper parancsnok és négy Snowtrooper), illetve két speeder bike és egy E-Web ágyú is, amik a figurák mellett mind behelyezhetők a lépegető belsejébe. A végeredmény 62 cm magas, 69 cm hosszú és 24 cm széles, felnyithatók az oldalai, ki van dolgozva a belső része, mozgathatók az agyúk és a fej – utóbbi szintén kinyitható, és akár három minifigurának is van belül hely.

Habár a dán játékgyártó egyelőre nem árulta el, hogy megépítve mekkora a szett súlya, de a lábaknak meg kell majd tartani a jó eséllyel nem könnyű felső részt, és ehhez a jelek szerint egy új megoldást dolgozott ki a szett tervezője, Henrik Andersen. Habár a bejelentés alapján még nem teljesen világos, hogy miképp is működik az eddig nem látott mechanika, de a lábakat egy külön LEGO eszközzel lehet majd állítani, és a készletet eleve úgy tervezték meg, hogy a különleges „csavarhúzó” ne kallódhasson el. A készlet mellé járó szokásos információs táblácska hátuljára ugyanis egy olyan tartó került, ahová használaton kívül szépen be lehet majd pattintani az említett eszközt (lásd a kapcsolódó képet lentebb).

lego 75313
62 cm magas. Fotó: LEGO Csoport
lego 75313
69 cm hosszú. Fotó: LEGO Csoport
lego 75313
Felnyithatók az oldalai. Fotó: LEGO Csoport
lego 75313
Mozgatható a feje. Fotó: LEGO Csoport
lego 75313
Mozgathatók az úgyúk. Fotó: LEGO Csoport
lego 75313
A lábakat egy külön eszközzel lehet állítani. Fotó: LEGO Csoport
lego 75313
Aminek van hely az információs tábla mögött. Fotó: LEGO Csoport
Kilenc minifigura, egy ágyú és két speeder bFotó: LEGO Csoport
Elég masszív. Fotó: LEGO Csoport
Vajon hány óra lesz összerakni? Fotó: LEGO Csoport
Belülre akár 40 minifigura is befér. Fotó: LEGO Csoport
Az ikonikus jelenet a Birodalom visszavágból. Fotó: LEGO Csoport
A pilótafülke sem lesz üres. Fotó: LEGO Csoport
Reszkessetek lázadók! Fotó: LEGO Csoport
lego 75313
Az oldalpanelek levehetők. Fotó: LEGO Csoport
Fotó: LEGO Csoport
Végül a dobozkép. Fotó: LEGO Csoport

MÉG TÖBB LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!