A Disney nem áll le a klasszikus animációs filmjeinek feldolgozásával, és nagyon úgy néz ki, hogy egy sztárt is sikerülhet megnyerniük a Hófehérke élőszereplős változatához, ugyanis a Wonder Woman közkedvelt sztárja, Gal Gadot alakíthatja a gonosz mostohát. 

Egy ideje már nem olya könnyű követni, hol tart a Disney élőszereplős remake hulláma, és a stúdió egyelőre a jelét sem mutatja annak, hogy a jövőben visszább akarna venni a dologból: készül A kis hableány, az új Pán Péter, a Pinocchio, a Bambi, a Lilo és Stitch és a Herkules, és itt még nincs vége a listának. Nyáron a Hófehérke élőszereplős feldolgozását is bejelentették, amelyhez az 1937-es Hófehérke és a hét törpe című animációs film szolgáltatja az alapokat.

Aki esetleg nem ismerné, a Disney-féle Hófehérkét a Grimm testvérek Hófehérke című meséje inspirálta. Főszereplője a csodaszép hercegnő, Hófehérke, aki mostohájával, a gonosz királynéval él egy fedél alatt. A hiú úrnő megirigyli a lány szépségét, megkéri a vadászt, hogy vágja ki a lány szívét, a férfi azonban megsajnálja a magányos, megrémült hercegnőt, aki így elmenekül , majd egy törpék lakta erdei házikóban talál menedéket.

A remake rendezésért A csodálatos Pókember-filmeket és az 500 nap nyár című romantikus drámát is jegyző Marc Webb felel, a Doktor Szöszi harmadik részén is dolgozó Marc Platt pedig producerként vesz részt a munkálatokban. A főszereplőt, vagyis Hófehérkét a latin-amerikai Rachel Zegler kelti életre, akit a Stephen Spielberg rendezte, decemberben érkező West Side Story-filmben is láthatunk majd, méghozzá a főszereplő Maria szerepében. A legújabb hírek szerint a gonosz királynő szerepében pedig nem más, mint Gal Gadot tündökölhet (egyelőre még folynak a tárgyalások), aki a sok pozitív karakter után most végre szupergonoszként is megcsillogtathatja a tudását.

A gonosz mostoha a Disney 1937-es klasszikusában. Fotó: Disney

Ugyan a Demóna és a Szörnyella példájából kiindulva, mi jobban bírtuk volna, ha a gonosz mostoha eredettörténetét veszi elő a Disney, esetleg a törpékkel kezd valamit, de a rendező személye még így is bizakodásra ad okot, és Gal Gadot is izgalmasan hangzik gonosz szerepben. Mindezek fényében talán megvan rá az esély, hogy az új Hófehérke és a hét törpe nem csak egy újabb gyenge remake lesz a Disney adaptációinak hosszú sorában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!