Jövő áprilisban érkezik a mozikba a Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (magyarul Legendás állatok: Dumbledore titkai), ezért arra gondoltunk, összeszedjük, mit tudunk a Legendás állatok és megfigyelésük soron következő, harmadik epizódjáról.

2016-ban új mozgóképes fejezettel bővült J. K. Rowling varázsvilága, ez volt a kissé szerencsétlen című Legendás állatok és megfigyelésük, melynek története a világhíres Harry Potter-sztori előtt, az 1920-as években, New Yorkban játszódott. Az ötrészesre tervezett franchise második darabja, a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei 2018 novemberében debütált, a The Secrets of Dumbledore alcímmel érkező harmadik rész pedig a vártnál három hónappal korábban, 2022. április 15-én kerül a mozikba világszerte.

A Legendás állatok-sorozat harmadik epizódjának útja azonban cseppet sem volt problémamentes. Nem elég, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében több hónapos csúszással kezdődött meg a forgatás, de több, PR-szempontból igencsak negatív esemény befolyásolta a munkálatokat. J. K. Rowling transzfób(nak bélyegzett) kijelentései, az egyik kulcsszereplőt alakító, Ezra Miller botrányos, fojtogatós videója, hogy a főgonosz Grindelwaldot alakító Johnny Depp polgárpukkasztó válásáról, és az ehhez köthető leváltásáról már ne is beszéljünk. Miután Depp és Amber Heard cseppet sem békés kapcsolatától volt hangos az internet, a színész távozni kényszerült a Harry Potter-előzménysorozatból. Utódja a Casino Royale című James Bond-film főgonoszaként is ismert Mads Mikkelsen, aki jó választásnak tűnik a sötét mágus megszemélyesítésére.

Forgatókönyvíróként Rowling mellett Steve Kloves is bekerült a képbe, ami igencsak örvendetes hír, figyelembe véve, hogy a franchise bírálói leginkább a korábbi epizódok szkriptjein köszörülték a nyelvüket. Bizakodásra ad okot, hogy Kloves igencsak otthonosan mozog a varázsvilágban, az ötödik rész kivételével ugyanis az összes Harry Potter-film írásában részt vett, de producerként a Legendás Állatok első két epizódján is dolgozott. A rendezői szerepben nem történt változás, ismét David Yates ült a direktori székbe, producerként pedig Steve Kloves, David HeymanLionel Wigram és Tim Lewis dolgoznak a produkción.

Ami a színészeket illetti, a Johnny Depp/Mads Mikkelsen cserén túl nem történtek lényeges változások. Göthe Salmandert továbbra is Eddie Redmayne, a fiatal Dumbledore-t pedig Jude Law alakítja, aki a hírek szerint a korábbiakhoz képest jóval nagyobb hangsúlyt kap a harmadik részben. Az említetteken túl visszatér még Dan Fogler (Jacob), Katherine Waterston (Tina), Ezra Miller (Credence, avagy Aurelius Dumbledore) és Adison Sudol (Queenie) is. A szériából ismert színészek mellett más arcokkal is találkozhatnak a nézők: új szereplőként csatlakozik a szériához a Sabrina hátborzongató kalandjaiból ismert Richard Coyle (Faustus Blackwood), valamint a Dark sorozat színésze, Oliver Masucci (Ulrich nyomozó), aki a Nemzetközi Varázslók Szövetségének vezetőjét alakítja. Richard Coyle a fiatal Aberforth Dumbledore bőrébe bújik, aki a fő Harry Potter-könyvek szerint különösen kritikus bátyja, Albus cselekedetivel és döntéseivel szemben.

Göthe mugli (magnix) barátját megformáló Dan Fogler korábban úgy nyilatkozott, nem tartja kizártnak, hogy Rubeus Hagrid is felbukkan a folytatásban, és mivel a harmadik epizód már az 1930-as években játszódik, Hagrid pedig 1928-ban született, megvan rá az esély, hogy a félóriás tényleg visszatérjen. A stúdió ugyan nem erősítette meg a pletykát, ám annak fényében, hogy a folytatásokban állítólag eleve többet szeretnének megmutatni a Roxfortból, akár Hagrid is bekerülhet a képbe, hovatovább egyes teóriák szerint az sem lehetetlen, hogy a fiatal Voldemort (azaz a fiatal Tom Rowle Denem) is benne legyen a filmben. Tekintve, hogy a Titkok Kamrája is ez idő tájt nyílt ki, akár lehet is alapja a híresztelésnek.

Ugyan a történetről nem sokat tudni, de az alcímből kiindulva minden bizonnyal többet megtudunk majd Dumbledore múltjáról, Grindelwalddal közös tragikus románcáról, továbbá jó eséllyel a második rész nagy cliffhangerére, a Credence/Aurelius kérdésre is megkapjuk a választ. Dumbledore és Grindelwald mellett természetesen az Eddie Redmayne alakította bolondos magizoológus, Göthe Salamander is kulcsszereplő marad, aki összefog a fiatal Dumbledore-ral, hogy közös erővel legyőzzék a világuralomra törő Gellert Grindelwaldot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!