Kezdőlap Blog

Monsters at Work: premierdátumot kapott a Szörny Rt. sorozat

monsters at work
Fotó: Disney

Végre premierdátumot kapott a Disney Plus streaming szolgáltatásra érkező Szörny Rt. animációs sorozat: a Monsters at Work sok új szörnyet vonultat fel, de az eredeti filmek hősei, Mike és Sully is tiszteletüket teszik a szériában. 

A különös szörnyeket felvonultató ijesztgetős (majd az első részt követően nevettető) vállalattal a Pixar egyik legnépszerűbb animációs filmjében, a 2001-es Szörny Rt.-ben ismerkedhettünk meg. Az óriás, medveszerű Sulley és kicsi, csupaszem asszisztense, Mike Wazowski az említett cég megbízásából az aludni tért gyerekeket ijesztgették, hogy energiát gyűjtsenek Iszony City számára. A nagysikerű alkotáshoz 2013-ban Szörny Egyetem címmel egy előzményfilm is érkezett, ami hőseink főiskolai éveire koncentrált, és szintén jelentős siker lett.

Tekintve, hogy a két animációs film közel 1,3 milliárd dollár bevételt termelt világszerte, nincs abban semmi meglepő, hogy a Disney visszatért a Szörny Rt.-univerzumhoz, méghozzá egy animációs széria formájában, ami a Mickey egeres cég streaming szolgáltatásának, a Disney Plusnak a kínálatában lesz elérhető – méghozzá 2021. július 2-tól. A Monsters at Work címen érkező produkció sztorija az eredeti film történései után nagyjából fél évvel játszódik, főszerepben a Szörny Rt. Tylor Tuskmon nevű ambiciózus dolgozójával. Az új kulcsfigura mellett természetesen Mike és Sully is visszatérnek mellékszereplőként, és fontos fordulat, hogy az energiagyűjtő vállalat működése is átalakul, hiszen az első film vége óta tudjuk, hogy sokkal több energiát eredményez, ha a szörnyek megnevettetik a lurkókat ijesztgetés helyett.

monsters-at-work
Tylor Tuskmon, a Monsters at Work főszereplője. Fotó: Disney

A Pixar által készített szériában ezúttal is John Goodman (Sully) és Billy Crystal (Mike) kölcsönzik a hangjukat a legismetebb szereplőknek, a főszereplő Tylort pedig a Mad Men – Reklámőrültek című sorozatból ismert Ben Feldman szólaltatja meg. A sorozatot atyja és vezető producere pedig az Bobs Gannaway, aki korábban olyan alkotások felett bábáskodott, mint a 101 kiskutya sorozatverziója vagy épp a Timon & Pumbaa.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Jön az új Superman film, valószínűleg Henry Cavill nélkül

henry cavill superman reboot
Fotó: Warner Bros.

A Deadline magazin információi szerint a Warner Bros. már tervezi az új Superman filmet, ami a jelenlegi információk szerint egy újabb reboot lesz, tehát nagy valószínűség szerint nem Henry Cavill tér vissza az Acélember szerepében.

A filmes lap meglehetősen rövidke híre szerint a Superman reboot írója Ta-Nehisi Coates (Wrong Answer), a produceri teendőket pedig Hannah Minghella látja el, méghozzá J. J. Abrams (Lost, Star Trek, Super 8, Star Wars VII: Az ébredő Erő) kíséretében, aki a Bad Robot produkciós cégén keresztül kapcsolódik a filmhez. Abrams produkciós vállalata további DC képregényeken alapuló tartalmak elkészítésében is érdekelt, úgymint az HBO Maxra érkező Justice League Dark és az új John Constantine szériák.

A sztoriról és a lehetséges főszereplőről egyelőre semmit nem tudni, de rebootról lévén szó, elég valószínűnek tűnik, hogy ezúttal már nem Henry Cavill bújik az Acélember bőrébe. Sok rajongó számára ez csalódás lehet, hiszen a színész korábban többször hangot adott annak, hogy örömmel újra eljátszaná a karaktert, és nemrégiben voltak arra utaló pletykák is, hogy valamilyen módon még visszatér a szerepben. Mindez jelen pillanatban persze még nem 100 százalék, de a magunk részéről sok reményt nem fűzünk a brit színész visszatéréséhez.

henry cavill superman reboot
Henry Cavill Superman szerepében. Fotó: Warner Bros.

Hogy az új Superman mikor kerülhet a mozikba, azt a jelenlegi körülmények és a produkció meglehetősen korai állapota okán egyelőre nagyon nehéz lenne megjósolni, rengeteg még a kérdőjel az új filmmel kapcsolatban, többek között azt sem tudjuk, hogy a reboot teljesen különálló film lesz-e, esetleg ugyanabban az univerzumban fog játszódni, mint a Robert Pattinson főszereplésével készülő The Batman.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Európában is turnézik a jövőre induló Harry Potter-kiállítás

harry potter kiállítás

2022-ben nagyszabású Harry Potter-kiállítás indul világkörüli turnéra Harry Potter: The Exhibition néven, ami az eddig ismert információk alapján kihagyhatatlan programnak tűnik a varázsvilág minden rajongója számára, ugyanakkor azt még nem tudni, vajon Magyarországon tiszteletét teszi-e a tárlat. 

A jelenlegi koronavírustól sújtott időkben nem olyan egyszerű egy kiállítás megszervezése, de reméljük, hogy 2022-ben már más lesz a helyzet. Ekkor érkezik ugyanis az Imagine Exhibitions és a Warner Bros. közös Harry Potter kiállítása, ami a varázsvilág ikonikus pillanatainak kulisszatitkait kívánja bemutatni. A nagyszabású tárlat olyan eddig kevésbé ismert részletekbe enged betekintést, mint a Harry Potter-univerzum autentikus jelmezei és kellékei, miközben a megalkotásukhoz szükséges kreatív folyamatokat is megismerhetjük.

A Harry Potter: The Exhibition névre keresztelt tárlat 929 és 1858 négyzetméter közti területen valósulhat meg, és a kiállítás keretében nemcsak a hét regény és a nyolc Harry Potter-film pillanatai elevenednek meg, de a a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab és a jelenleg öt részesre tervezett Legendás Állatok-széria első két epizódjának jelmezei és kellékei is részét képezik a Varázsvilág minden szegletére kiterjedő tárlatnak.

A kiállítás 2022-ben indul útjára, de egyelőre még nincsenek hivatalos dátumot és hivatalos helyszínek sem (a tárlat oldalán a rendezvényszervezők még jelezhetik, ha szeretnék „befoglalni” az eseményt), egyelőre csupán annyi biztos, hogy Észak-Amerika, Dél-Amerika, Ázsiai és Afrika mellett Európában is lesznek állomások. Hogy itthon valaki bevállalja-e, hogy megvalósuljon a kiállítás, az egyelőre kérdéses, de esély azért van rá, hiszen Magyarországon is megfordultak más olyan hasonló, nagyszabású tárlatok, mint a Titanic kiállítás vagy a Tutanhamon Rejtélye és Kincsei kiállítás.

Érdemes persze tudni azt is, hogy nem ez lesz az első Harry Potter tematikájúkiállítás: tavaly például a British Museum a Google Arts & Culture-rel karöltve szervezett egy online tárlatot Harry Potter: A History of Magic névvel (ahol többek között J.K. Rowling korai jegyzetei és rajzai is kiállításra kerültek), de 2009-ben is indult egy vándorkiállítás a mostanival megegyező, Harry Potter: The Exhibition elnevezéssel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

A Baker Street-i vagányok: jön a természetfeletti Sherlock-sorozat

A Baker Street-i vagányok
Fotó: Netflix

Az Enola Holmes után ismét egy Sherlock Holmes karakteréhez köthető adaptáció érkezik a Netflixre, ám ezúttal lényegesen sötétebb kivitelben: A Baker Street-i vagányok (The Irregulars) főszereplője egy csapat tini, akik Watson doktor és Sherlock megbízásából egy gyilkosságsorozatra igyekeznek fényt deríteni.

A Baker Street-i vagányok a Sherlock Holmes-regényekben bukkantak fel elsőként, ők Sir Arthur Conan Doyle híres nyomozójának nem hivatalos segédjei: az utcagyerekekből verbuvált csapat sokszor segít Sherlock Holmesnak a különböző bűnügyek és rejtélyek megoldásában, hiszen úgy ismerik Londont, ahogy senki más. A legendás gyerekkompánia Doyle írásai után más művekben (és filmes produkciókban) is felbukkant, Tracy Mack és Michael Citrin írópáros pedig egy egész regénysorozatot szentelt a srácok kalandjainak – a kötetek ráadásul magyarul is megjelentek a Könyvmolyképző kiadónak hála.

A kissé zűrös kölyökbanda kap főszerepet a Netflix egyik új sorozatában is, ahol egy brutális gyilkosságsorozatot kell felgöngyölíteniük Watson doktor és Sherlock megbízásából. A XIX. századi Londonban játszódó széria az első előzetes alapján jóval ijesztőbb és nyersebb lesz a klasszikus krimiknél, a jelek szerint a Guy Adams és James Lovegrove Adams-féle természetfeletti Sherlock Holmes vonalat követi.

A Tom Bidwell (My Mad Fat Diary) alkotta széria nyolc részes első évada nem is olyan sokára, egész pontosan március 26-án debütál a Netflixen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

A halottak hadserege: megvan, mikor jön Zack Snyder zombifilmje

a halottak hadserege
Fotó: Netflix

Zack Snyder legújabb filmjében élőhalottak lepik el Las Vegast: a Netflixre érkező A halottak hadserege a napokban premierdátumot és hivatalos plakátot is kapott. 

Bár Zack Snyder neve hallatán manapság mindenki a március 18-án érkező Zack Snyder: Az Igazság Ligájára gondol, nem ez a rendező egyetlen filmje, ami az ajtónkon kopogtat. Snyder nemrég rántotta le a leplet A halottak hadserege (Army of the Dead) című zombis alkotásának premierdátumáról, és a május 21-én érkező alkotással a direktor lényegében visszatér a gyökereihez. Ne feledjük, a rendező első komolyabb munkája a George A. Romero 1978-as horrorjának, a Holtak hajnalának 2004-es feldolgozása volt, olyan színészekkel a főbb szerepekben, mint Sarah Polley, Ving Rhames, Mekhi Phifer és Michael Kelly.

Dave Bautista főszereplésével készült A halottak hadserege Las Vegasban, egy zombiapokalipszis kellős közepén játszódik: egy maroknyi zsoldos betör a városba, hogy a bőrüket kockáztatva elkövessék életük legnagyobb balhéját, egy kaszinó kirámolását. Ennek megfelelően a film nemcsak a horror kedvelőinek igyekszik a kedvében járni, de velük együtt a heist zsáner kedvelői is örülhetnek, hiszen a zombifilmes stílusjegyek mellett sokfordulatos bankrablós/átverős elemek is helyet kaptak a produkcióban.

a-holtak-hadserege
Fotó: Collider

A film még ki sem jött, de a Netflix már most olyan lelkes a produkcióval kapcsolatban, hogy egy előzményfilmet és egy animációs szériát is berendelt A halottak hadseregéhez, és ha minden igaz, a fenti poszter mellé hamarosan megérkezik az első előzetes is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

WandaVision: új Marvel szuperhős születik a szemünk láttára

wandavision szuperhős
Fotó: Marvel Studios

A WandaVision 7. része ismét nem okozott csalódást. A Modern Family mintájára készített epizód egyrészt igazolt egy olyan rajongói teóriát, amit az első rész óta emlegtünk szinte minden cikkünkben, másrészt bebizonyosodott az is, amit a legutóbbi két rész alapján még csak sejteni lehetett: új Marvel szuperhős születik a szemünk láttára.

FIGYELEM: cikkünk komoly spoilereket tartalmaz a WandaVision eddigi és legújabb részével kapcsolatban. Ha még nem láttad őket, és nem szeretnéd elronatni a saját szórakozásod, akkor inkább ne olvass tovább!

Rohamos sebességgel közeledik a WandaVision vége, már csak két epizód van hátra, március 5-én befejeződik a kilenc részes évad, és ennek megfelelően a legújabb, hetedik epizód is magasabb fokozatba kapcsolt. A rész ismét tele volt olyan apróságokkal, amik csak tüzelik a különböző teóriákat (pl. Project Cataract), ugyanakkor végre választ kaptunk egy olyan kérdésre, ami már az első rész óta fúrta rengeteg rajongó oldalát: Agnes valójában Agatha Harkness lenne?

A hatodik rész ugyan sokakban megingatta ennek a lehetőségét, de február 18-án kiderült, hogy az alkotók csak játszottak velünk, és a Kathryn Hahn alakította karakter tényleg Agatha, aki szintén egy Wandáéhoz hasonló képességekkel bíró boszorkány, a Marvel univerzum olyan szereplője, aki sokaknak ismerős lehet – a Fumax kiadó nemrég megjelent, Vízió című kötetének hála már a hazai olvasók is találkozhattak vele.

wandavision szuperhős
Fotó: Marvel Studios

Hello, Agatha Harkness!

Agatha a képregényekben is nagyhatalmú boszorkány, aki egy ponton még Wanda emlékeit is törölte a gyermekeiről, hogy csökkentse az elvesztésük miatt érzett fájdalmát, nem mellesleg idővel a fiatal boszorkány mentorává vált, hogy segítsen kiteljesíteni a képességeit. A sorozatban egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy valamilyen módon ő áll a Wanda körüli furcsa események hátterében, ő mozgatja a szálakat, ráadásul egyáltalán nem jó szándékkal, de mi továbbra sem zárnánk ki, hogy valamilyen módon a Marvel univerzum ördöge, Mephisto felelős mindenért – ahogy azt egy korábbi cikkünkben részletesen is kifejtettük.

A képregényekben Wandának és Víziónak szintén lettek gyerekei, a nő mágiával hozta létre őket, és a varázslat során megidézett lélektöredékeknek köszönhetően rendelkeznek lélekkel. Csakhogy ezek a lélektöredékek Mephistóhoz tartoznak, aki egy ponton visszaszerzi őket, ezzel véget vetve Tommy és Billy létezésének. A rajzolt történetekben Agatha ennek az emlékét törölte el, viszont nem véglegesen, ami hosszú távon Wanda őrületéhez, és a House of M (magyarul Mutánsvilág) nevű történethez vezetett. Aminek a lényege nagyjából ugyanaz, mint a WandaVisionnek: a fiatal boszorkány a saját képére formálja a valóságot, annyi különbséggel, hogy a képregényben nemcsak egy kivárosnyi területen, hanem az egész világon.

wandavision marvel
Mephisto, ott vagy…? Fotó: Geek Life

A hasonlóságok miatt továbbra sem elképzelhetetlen, hogy igenis Mephisto a főgonosz a háttérben: erre utal az Agnes/Agatha által sokat emlegetett Ralph, a nő álítólagos férje, aki eddig nem bukkant fel, illetve az idősebb boszorkány érdeklődése az ikrek iránt, akik valahová el is tűntek a hetedik rész végén. Ezen a ponton ráadásul az sem elképzelhetetlen, hogy valójában az Evan Peters alakította szereplő Mephisto, akit a jelek szerint Agatha változtatott át úgy, hogy hasonlítson az X-Men-filmek Pietrójára. Ezt a feltételezést erősíti, hogy a hatodik részben egyszer viccesen ördögfattyaknak nevezi az ikreket, illetve meglehetősen nyersen utal arra, hogy a halott Víziót még egyszer nem lehet megölni. Szóval mi még mindig el tudjuk képzelni, hogy Wanda valahogy Mephisto segítségével hozta vissza Víziót az életbe, amiért a gyerekek lesznek a fizettség, Agatha Harkness pedig valamilyen módon szerepet játszik ebben az egészben. Még azt sem zárnánk ki, hogy valamilyen módon segíteni próbál, kettős szerepet játszva – ahogy a többi teóriára, erre is a következő két rész fog választ adni.

Monica Rambeau, a Marvel új szuperhőse

A WandaVision hetedik epizódja viszont nemcsak Agatha Harkness leleplezésével ajándékozott meg minket, hiszen lényegében az is nyilvánvalóvá vált, hogy a Teyonah Parris alakította Monica Rambeau a Marvel legújabb szuperhőse, aki a szemünk láttára alakul át különleges képességekkel rendelkező szereplővé. A képregényrajongók számára ez aligha lesz meglepetés, sokan már akkor sejtettük, hogy ez fog történni, mikor a fiatal Monica feltűnt a Marvel Kapitányban, és az ötödik rész óta várható volt, hogy az új szuperhős születésére már a sorozatban sor kerül. Ne feledjük, két epizóddal ezelőtt a röntgen már mutatta, hogy Monicával valami furcsa történik, a hatodik részben Darcy külön megjegyezte, hogy Wanda saját kis világa változásokat idézett elő a nő testében, a legújabb fejezet pedig konkrétan tanúbizonyságát adta, hogy Monica Rambeau bizony már nem átlagos halandó.

Egyrészt átjutott a boszorkány emelte falon, képes érzékelni az energiahullámokat, részben hárítani tudta Wanda támadásait, a szeme kék fényben játszott, és az utcán is egy kék energiahullám csapott fel körülötte, mikor földet ért. Mindezek arra engednek következtetni, hogy Monica a Marvel Filmuniverzumban is olyan képességekkel fog rendezni, mint a képregényekben: képes elnyelni, létrehozni és manipulálni a különböző energiákat, emellé fénysebességgel közlekedni, a testét energiává alakítani, és ilyen formában „utazni”, akár az űrben is. Azt már tudjuk, hogy Teyonah Parris szerepelni fog a Marvel Kapitány 2-ben is, és ha fogadunk kellene, arra tennénk a voksunkat, hogy csak ebben a filmben fognak kiteljesedni a szuperképeségei. Érdekesség továbbá, hogy a karakter az első felbukkanásakor Marvel Kapitány néven kezdett el tevékenykedni, de mivel az MCU-ban ez épp foglalt, kérdéses, hogy Monica melyik alteregóját ölti majd magára: a rajzolt sztorikban szerepelt már Photon és Pulsar néven is, újabban pedig Spectrum néven ismerjük.

wandavision szuperhős
Hős születik… Fotó: Marvel Studios

Már nincs sok hátra…

A WandaVision az eddigi hét részével minden várakozásunkat felülmúlta, a hétről-hétre csepegtetett fordulatok és apróságok másfél hónapja igazi üneppé tették a péntekeket, mikor újra megkaphatjuk a régóta vágyott Marvel adagunkat. Kicsit szomorú ugyan, hogy már csak két epizód van hátra (felkészül Sólyom és Bucky), ugyanakkor nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy még mit rejt az alkotók tarsolya. Annak kifejezetten örülnénk, ha bejönne a Mephistós elképzelésünk, ugyanakkor a lelkünk mélyén abban bízunk, hogy valami olyasmi vár ránk, amit eddig számításba sem vettünk. Hamarosan minden kiderül…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Újabb sorozat készül John Constantine főszereplésével

constantine
Fotó: DC Comics

Újabb információk láttak napvilágot a J. J. Abrams cége, a Bad Robot által felkarolt, John Constantine körül forgó sorozatról: megvan a széria írója, és úgy tűnik, hogy az alkotók a főszereplőt illetően még a Keanu Reeves által megformált karakternél is jobban eltérnek majd a Hellblazer-képregényekben megismert figurától.

Egy ideje már hallani arról, hogy a DC képregényuniverzum egyik legkülönlegesebb szereplője, John Constantine újabb tévésorozatot kaphat, amit J.J. Abrams (Lost, Alias, Star Trek, Super 8, Star Wars VII. rész – Az ébredő Erő) produkciós cége, a Bad Robot hozna tető alá.

A láncdohányos démonvadász nem először tűnik fel mozgóképen: a legismertebb adaptáció a Keanu Reeves főszereplésével készült, 2005-ös Constantine, de 2014-ben ugyanilyen címmel sorozat is készült a Hellblazer-képregények főszereplőjével: az egy évadot megélt szériában Matt Ryan alakított a címszereplőt. Habár az NBC a nézettségre hivatkozva nagyon hamar elkaszálta a szériát, de Ryan újra eljátszotta John Constantine-t, méghozzá olyan Arrowverse szériákban, mint a Zöld Íjász, a Batwoman, a Flash – A villám és A holnap legendái.

constantine
Matty Ryan John Constantine szerepében. Fotó: NBC

A Bad Robot által felkarolt új sorozatnak semmi köze nem lesz a korábbi produkciókhoz, és bár a projekt még nagyon korai fázisban tart, de a Deadline magazin értesülései szerint az új adaptáció a korábbiaknál jóval sötétebb Hellblazer-feldolgozás lesz. A sorozat ráadásul nemcsak ebben térne el a korábbi verzióktól, ugyanis a pletykák szerint a főhős legújabb inkarnációja a diverzitás érdekében még Keanu Reeves-nél is jobban eltérne az Alan Moore, Rick Veitch, Steve Bissette és John Totleben alkotta eredeti karaktertől. Hogy ezt valóban meglépik-e az alkotók, azt egyelőre nem tudni, az viszont biztos, hogy a pilot epizód írója a filmszakmában még abszolút újoncnak számító angol regényíró, Guy Bolton.

Emellett már az is tudható, hogy az új széria otthona az HBO Max lesz, és az új Constantine azon, több sorozatra vonatkozó megállapodás keretében készülhet el, amit J. J. Abrams produkciós cége kötött a szolgáltatás mögött álló WanerMediával. Érdekesség továbbá, hogy nem ez lesz a Bad Robot egyetlen képregény alapú élőszereplős szériája, hiszen már a csőben van egy Justice League Dark feldolgozás is, és ezen a ponton egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy lesz valamilyen kapcsolat a két produkció között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Tim Burton a Netflixnek rendez Addams Family-sorozatot

wednesday tim burton
Fotó: Netflix

A Netflix a napokban berendelte Tim Burton Wednesday című sorozatát, ami a címnek megfelelően a legendás Addams Family morcos kislányát helyezi a középpontba. 

Az utóbbi években nem túl sikeres (és jó) filmeket rendező Tim Burton ezúttal a kisképernyőn igyekszik kamatoztatni a tehetségét, hiszen Wednesday címmel nyolc részes sorozatot készít a Netflixnek. A széria központi figurája az Addams Family egyik ikonikus szereplője, a sápadt, kifejezéstelen arcú Wednesday Addams lesz – a karakter leghíresebb megformálója Christina Ricci volt, aki az 1991-es és 1993-as Addams Family-filmekben keltette életre a kislányt.

A sorozat bejelentő blogposzt szerint a ránk váró nyolc epizód azt mutatja be, hogy az intelligens, de groteszk humorú Wednesday miképp sajátítja el a különleges képességeit a Nevermore Academy nevű intézményben, miközben igyekszik eligazodni az iskola társadalmi életében. A történetben mellett komoly hangsúlyt kap egy rejtélyes helyi gyilkosság, illetve előtérbe kerül a főszereplőnk természetfeletti képességekkel bíró családjának múltja is.

tim burton wednesday
Fotó: Netflix

Az Addams Family kétség kívül testhezálló téma a bizarr filmjeiről elhíresült Tim Burton számára, aki nemcsak a Wednesday első részét rendezi, de vezető producerként és részt vesz az ígéretes produkció elkészítésében. Bár a sorozathoz már egy hivatalos plakát is érkezett, azt egyelőre viszont nem tudni, hogy a széria mikor érkezhet meg a Netflix kínálatába, ahogy arról sincs még információ, hogy ki alakíthatja a címszereplőt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

A Bridgerton sztárja is szerepet kapott az új Dungeons & Dragons-filmben

Dungeons & Dragons
Fotó: Netflix

Újabb filmadaptáció készül a népszerű Dungeons & Dragons asztali szerepjáték alapján, méghozzá a Paramount stúdió berkein belül, és a napokban derült ki, hogy a produkcióban szerepet kapott a 2020 decemberében debütált A Bridgerton család egyik sztárja, a Hastings hercegét alakító Regé-Jean Page is.

Hazánkban egyáltalán nincs akkora kultusza a Dungeons & Dragons-nak, mint például az Egyesült Államokban, ahol kifejezetten nagy rajongótáborral büszkélkedhet az eredetileg Gary Gygax és Dave Arneson által tervezett klasszikus szerepjáték, de ha másból nem is, a Stranger Things sorozatból sokaknak ismerős lehet – lévén a főszereplő banda tagjai pont ezzel játszanak az első évad legelején. Laikusként a Dungeons & Dragons-ról röviden annyit érdemes tudni, hogy egy olyan fantasy szerepjátékról van szó, ahol a játékosok által megszemélyesített karakterek olyan, a mesélő által kreált és előadott kalandokban vesznek részt, amikben rendszeresen bukkanak fel szörnyek és mindenféle különleges lények, akár sárkányok, és a küldetések során sokszor mindenféle barlangokat és katakombákat kell felfedezni.

dungeons dragons
Fotó: Wizards of the Coast / Hasbro

A negyvenhat éves szerepjátékból nem először készül adaptáció: 2000-ben Jeremy Irons és Marlon Wayans főszereplésével már kaptunk egy feldolgozást, Sárkányok Háborúja címmel, és a produkció hiába volt csapnivaló mind a kritikusok, mind a nézők szerint, még két további részt megért: 2005-ben mutatták be a Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon Godot, 2012-ben pedig a Dungeons & Dragons 3: The Book of Vile Darkness című alkotást.

Ha a kedves olvasó soha nem is hallott ezekről a filmekről, az nem a véletlen műve, és hiába nem voltak sikeresek, a brand még mindig értékes, így több évnyi huzavona után a Paramount megszerezte a filmes jogokat. és elméletileg 2022-ben meg is érkezik az újabb változat, aminek semmi köze nem lesz a korábbi próbálkozásokhoz. A projekt a Jonathan Goldenstein/John Francis Daley rendezőpáros kötelezte el magát, akik az Éjszakai játék című komédiát direktorként, míg a Pókember: Hazatérés című Marvel/Sony produkciót íróként jegyzik.

Ami a szereplőgárdát illeti, annyi már biztos, hogy a filmben szerepet vállalt Chris Pine, Michelle Rodriguez és Justice Smith, nemrégiben pedig kiderült, hogy A Bridgerton család című sorozattal hatalmas népszerűségre szert tévő Regé-Jean Page is csatlakozik a feldolgozáshoz. A Dungeons & Dragons sztorijáról egyelőre semmit nem tudni, ám az alkotók szándéka szerint nem egy Trónok harca-féle véres fantasyra, hanem egy jóval humorosabb és könnyedebb kalandfilmre számíthatunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Végzet – A Winx Saga: jön a második évad!

végzet a winx saga második évad
Fotó: Netflix

A Netflix hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik a második évad a január 22-én debütált Végzet: A Winx Saga sorozatból. És nem ez az egyetlen jó hír, hiszen a streaming szolgáltatás emellé azt is elárulta, hogy a második évad bizony hosszabb lesz: hat epizód helyett immár nyolc rész várja majd a rajongókat.

A frissen bejelentett második évad forgatása valamikor 2021 végén kezdődhet meg Írországban, ami azt jelenti, hogy 2022 őszénél hamarabb nem kerülhet képernyőre a Végzet: A Winx Saga folytatása. Jó hír ugyanakkor, hogy a várakozás nem lesz hiábavaló, hiszen a hat részes első évad után a folytatás már nyolc epizóddal tér majd vissza.

„Az első évad hat epizódja csupán súrolta a felszínét annak az elképesztően gazdag világnak, amiben a különleges képességű tündérek laknak” – nyilatkozta Brian Young, a széria showrunnere. „Ahogy Bloom története kibontakozik, egyre többet tudhatunk majd meg Aisháról, Stelláról, Terráról és Musáról is. És most még senki sem tudhatja, ki mindenki bukkanhat fel Alfea világában a következő szemeszterben.”

A sorozat alapjául szolgáló Winx Club animációs széria 2004-ben indult hódító útjára, de a történet először képregény formájában jelent meg Iginio Straffi ötlete nyomán – tizenhárom szám még magyarul is megjelent a rajzolt történetből. A tündérlányok népszerűségét látva az alkotó aztán úgy döntött, rajzfilm formájában is életre kelti a karaktereket, majd 2011-ben eltervezte, hogy az élőszereplős adaptáció sem maradhat ki a Winx Club repertoárjából.

A széria első évadát 2018 tavaszán jelentette be a Netflix, de a forgatás csak jóval később, 2019 szeptemberében vette kezdetét, és innentől még tizenhat hónapnak kellett eltelnie, mire a képernyőkre került a Végzet: A Winx Saga. A történet öt tündér életét követi nyomon, akik az Alfea nevű varázslatos bentlakásos iskolába járnak a Másvilágban. Az élőszereplős változatban az eredeti sztorihoz hasonlóan a tündérek tinédzserek, és a főszereplő lányoknak a mágikus képességek birtoklása mellett a szerelemmel és viszályokkal is meg kell küzdeniük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!