Kezdőlap Blog

Egymilliárdért kelt el a képregény, amiben Pókember először tűnt fel

pókember
Fotó: Marvel Studios

3,6 millió dollárért, tehát nagyjából egymilliárd forintért kelt el egy aukció során az 1962-ben megjelent Amazing Fantasy 15. száma, a legendás képregény, amiben először bukkant fel a barátságos és közkedvelt Pókember.

1962-ben jelent meg az Amazing Fantasy című képregénysorozat 15. száma, ami azzal várt híressé az elmúlt közel 60 évben, hogy ebben a füzetben szerepelt először a Stan Lee és Steve Ditko által megalkotott szuperhős, Pókember. A legendás képregény egy fennmaradt darabját a Heritage aukciósház bocsátott árverésre, és a CGC (Certified Guaranty Company) által 9,6 pontra értékelt, közel tökéletes állapotban lévő kiadvány 3,6 millió dollárért, azaz több, mint egymilliárd dollárért talált új gazdára – írja a The Hollywood Reporter. Érdekesség, hogy ebből a képregényből mindössze négy példány maradt fenn ilyen, szinte tökéletes állapotban.

amazing fantasy 15
Fotó: Marvel

A THR cikkében arra is kitér, hogy az Amazing Fantasy 15-ből nem maradt fenn 9,8 pontra minősített példány (ennél jobb nem is létezik), ami egyben azt is jelenti, hogy ebből a kiadványból a jelenleginél jobb állapotban lévő változat még soha nem került kalapács alá.

A kifizetett összeg már önmagában is megdöbbentő, egyben új rekord, hiszen az aukciót követően ez a világ legdrágábban értékesített képregénye. A korábbi rekorder az Action Comics 1. száma volt, azon kiadvány jó minőségben fennmaradt példánya, amiben először szerepelt a Jerry Siegel és Joe Shuster által alkotott Superman. Ez a képregény legutóbb 3,25 millió dollárért (szintén egymilliárd forint körüli összeg) cserélt gazdát.

Végezetül egy érdekesség az Amazing Fantasy #15 kapcsán: a képregénysorozatnak ez volt az utolsó száma, és Stan Lee elmondása alapján pont azért írhatta meg Pókember első történetét, mert a kiadó már nem akarta folytatni a szériát. A tinédzser szuperhős viszont rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett suert, a képregényből rengeteg fogyott, hét hónappal később pedig megjelent az új szuperhős első saját sorozata a The Amazing Spider-Man, ami mind a mai napig rendszeresen megjelenik, természetesen Pókember főszereplésével.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Itt a LEGO első felnőtteknek szóló Super Mario készlete

Fotó: LEGO Csoport

A LEGO 2020-ban adta ki az első Nintendo licenc alapján készült szettjeit: előbb megkaptuk a gyerekeket célzó és azóta is folyamatosan bővülő Super Mario készleteket, majd jött a kis tévével kiegészített NES konzol, amit már egyértelműen a felnőtteknek szánt a cég. Ezt a vonalat folytatja a most bejelentett LEGO Super Mario 64 ? Block szett, ami a legendás Super Mario 64 videójátékot idézi meg speciális kivitelben.

Idén 25 éve, hogy a Nintendo 64 konzolra megjelent a máig legendás Super Mario 64, és ennek a videójátéknak állít emléket a LEGO legújabb felnőtteknek szánt készlete, a LEGO Super Mario 64 ? Block. Ahogy azt a név is sejteti, a szettből egy méretes kérdőjeles kocka építhető meg, amiből az említett játék négy ikonikus pályája lesz kihajtogatható, konkrétan a Peach’s Castle, Bob-omb Battlefield, Cool, Cool Mountain és a Lethal Lava Trouble szakaszok.

A hatalmas sárga kocka összesen 2064 alkatrészből lesz megépíthető, és a sokak számára ismerős videójátékos helyszínek mellett mikrofigurákat is tartalmaz, többek között Mariót, Princess Peach-t, King Bob-ombot, Chain Chompot, Big Bullyt és Mr. I, Lakitut is. A készlet 2021. október 1-től lesz elérhető a LEGO hivatalos webshopjában és a LEGO Store üzletekben, 2022-től pedig megvásárolható lesz hagyományos játékboltokban is. Az ár húzós, 169,99 euró az európai piacon, itthonra pedig 64 990 forintért rendelhető meg a cég saját webshopjából.

A dobozból kihajtogathatók a legendás Super Mario 64 pályák. Fotó: LEGO Csoport

A meglehetősen egyedi LEGO Super Mario 64 ? Block készlet különlegessége továbbá, hogy a bevezetőben említett NES konzolhoz hasonlóan ennél a szettnél is használhatók a speciális LEGO Super Mario és Luigi figurák: a felépített pályarészletek különleges pontjaihoz érintve egyedi animációk és dallamok csalhatók elő a két jól ismert karakterből.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Három masszív Technic készletet is bemutatott a LEGO

Fotó: LEGO Csoport

Az elmúlt pár nap igazi hírcunamit hozott LEGO fronton, hiszen sorra érkeztek a hírek a legújabb készletekről, és ezúttal a Technic rajongók is örülhettek, hiszen a dán játékgyártó három kifejezetten masszív szettet mutatott be. Érkezik a Mercedes-Benz Zetros Trial Truck, a Heavy-duty Tow Truck és a Ford Raptor F-150.

Az elmúlt egy hét során bemutatkozott három új Star Wars készlet, kaptunk három Pókember témájú szettet a decemberben érkező Spider-Man: No Way Home kapcsán, ismét lelepleződött egy What if…? tematikájú és egy Infinity Saga készlet, begördült egy Pickup Truck, illetve a LEGO három elég méretes Technic szettről is lerántotta a leplet:

LEGO 42126 – Ford Raptor F-150

 • Elemek száma: 1379
 • Megjelenés: 2021. október 1.
 • Ár: 51 990 Ft
Fotó: LEGO Csoport

LEGO 42128 – Heavy-duty Tow Truck

 • Elemek száma: 2017
 • Megjelenés: 2021. augusztus 1.
 • Ár: 149 euró (~54 000 Ft)
 • Egyéb: motor, pneumatikus funkciók
Fotó: LEGO Csoport

LEGO 42129 – 4 × 4 Mercedes-Benz Zetros Trial Truck

 • Elemek száma: 2110
 • Megjelenés: 2021. augusztus 1.
 • Ár: 299 euró (~108 000 Ft)
 • Egyéb: 4 motor, Control + irányítás
Fotó: LEGO Csoport
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Pókembernek (legalább) két új ruhája lesz az új filmjében

no way home
Fotó: Hasbro

Idén decemberben kerül a mozikba a Spider-Man: No Way Home, a Tom Holland főszereplésével készülő harmadik Pókember, és bár előzetest még nem kaptunk, egyre több gyártó teszi közzé a film alapján készülő játékait, és ezek alapján bátran kijelenthető, hogy a falmászó szuperhős ruhakollekciója legalább két új darabbal bővül.

A Spider-Man: No Way Home-ról már számos érdekesség napvilágra került az elmúlt hónapok során, ennek ellenére a film körül még mindig hatalmas a titkolózás: a premier nagyjából öt hónap múlva esedékes, de még előzetest sem kaptunk. Ennek ellenére a nagy játékgyártók a napokban gondoskodtak arról, hogy kiderüljön pár infó Tom Holland harmadik pókos filmjéről, hiszen tele van az internet a No Way Home alapján készített merchandise játékokkal, és ezek szépen leleplezték, hogy a filmben a falmászó hős legalább két új ruhát magára ölt majd.

Az egyik a klasszikus kék/piros öltözék és a Bosszúállók: Végtelen Háború során megismert pókpáncél érdekes keverékének tűnik, míg a másik egy teljesen új, sosem látott hacuka, ami fekete és arany színben pompázik. Az öltözékeket a napokban egyaránt leleplezte a LEGO, a Funko és a Marvel Legends figurákat gyártó Hasbro, de más kevésbé ismert játékgyártók is.

A két új ruha abból a szempontból amúgy egyáltalán nem újdonság, hogy a Pókember: Idegenben című részben is két új szuperhős öltözék debütált: egyrészt a fekete Night Monkey (Majom Man) változat, illetve a film utolsó harmadában a fekete/piros variáns.

Még több Pókember:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Tényleg spoileresek a legújabb Pókemberes LEGO készletek?

Fotó: Marvel Studios

Július 1-én három vadonatúj LEGO Pókember szett került napvilágra, és a készleteket látva számos rajongóban felmerült a kérdés, hogy az újdonságok ezúttal vajon elspoilerezik-e a decemberben érkező Spider-Man: No Way Home című Marvel-film egyes részleteit. Habár a múltban volt rá példa, hogy a dán játékgyártó idő előtt lelőtt néhány poént, ezúttal meglehetősen kevés erre az esély. Azt is elmondjuk, hogy miért.

Július eleje nagy leleplezésekkel indult, hiszen bemutatták a LEGO 76200 – Bro Thor’s New Asgard szettet, kiszivárgott a LEGO 76201 Captain Carter & The Hydra Stomper, napvilágra került jó pár Technic újdonság, illetve egy felnőtteknek szánt Pickup is. Emellett bemutatkozott három Pókember tematikájú csomag is, méghozzá a következők:

Fotó: LEGO Csoport

Az új szettek részben a decemberben érkező Spider-Man: No Way Home-hoz kapcsolódnak, és számos rajongóban felmerült a kérdés, vajon ezek a készletek elspoilerezik-e a harmadik Tom Holland főszereplésével készülő filmet? A feltételezés nem alaptalan, hiszen a múltban előfordult már, hogy pont LEGO szettek lőtték el egy-egy Marvel-film csavarját: elég csak a 2016-os LEGO 76051 – Super Hero Airport Battle-re gondolni, ami jóval a premier előtt leleplezte, hogy Hangya óriásként fog felbukkanni az Amerika Kapitány: Polgárháborúban.

Ezúttal viszont aligha kell ettől félni, magyarán nem sok esély van arra, hogy az új Pókember szettekben feltűnő Mysterio és a Keselyű például szerepelnek a Pókember 3-ban. Bár a Disney és a LEGO kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, az elmúlt évek tanulsága az, hogy a Mickey egeres cég már nagyon odafigyel arra, hogy milyen információkat oszt meg a dán játékgyártóval. Érdemes tudni, hogy a különböző licencelt készletek piacra dobásához hosszú hónapokkal a kapcsolódó film/sorozat premierje előtt ilyen-olyan részletekkel kell ellátni a játékgyártót, hogy a dizájnerek megtervezhessék a szetteket és elő lehessen készíteni az elemek gyártását. Ez persze növeli az esélyét annak, hogy izgalmas információk szivárognak ki, illetve előfordulhat olyan malőr is, mint az említett repteres szett esetében.

A Disney persze elég kényes erre, és az elmúlt évek tapasztalata az, hogy egyre ritkábban oszt meg a LEGO-val olyan infókat, amik el tudnák spoilerezni egy újabb filmjüket vagy sorozatukat. Elég csak a 2019-es Bosszúállók: Végjáték készletekre gondolni, amiknek nem sok közük volt a film cselekményéhez, a dánok lényegében csak a különleges időutazós ruhák tervét kapták meg, de ide sorolható az idei első The Mandalorian szett is, vagy éppen a frissen bemutatott LEGO 75315 – Imperial Light Cruiser, amiben azért nincs Luke Skywalker figura, mert a LEGO-nak fogalma sem volt róla, hogy a karakter felbukkan a sorozatban.

Csak a ruhákat spoilerezi el?

Bár a Spider-Man: No Way Home-mal kapcsolatban rengeteg információ kiszivárgott a netre, a film körül így is hatalmas a titkolózás (még előzetest sem kaptunk), és az új Pókember szetteket látva szinte biztos, hogy a Disney szinte semmilyen fontosabb részletet nem osztott meg a LEGO-val a történet kapcsán. Erre utal, hogy a jelek szerint a filmhez konkrétan csak egyetlen szett kapcsolódik, a LEGO 76185 – Spider-Man at the Sanctum Workshop, ami véleményünk szerint csak pár hivatalosan kiadott fotó és a filmről ismert információk (pl. szerepel benne Doctor Strange) alapján készült. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy maga a szett sem túl izgalmas, hiszen a tervezőknek lényegéből a semmiből kellett építkezni.

Ennél is beszédesebb, hogy a másik két szetten helyet kapott két olyan felirat, amire korábban még nem nagyon volt példa. Az egyiken az olvasható, hogy Inspired by Marvel Studios’s Spider-Man: Far From Home, míg a másikra az Inspired by Marvel Studios’s Spider-Man: Homecoming felirat került. Ez is arra utal, hogy a LEGO pár részletet leszámítva semmit nem tud az idei Pókember-filmről, így elspoilerezni sem tudja őket. Az üzleti érdekük ugyanakkor az diktálja, hogy legyenek új Pókemberes szettek a boltokban, mikor a mozikba kerül a film, éppen ezért a régebbi filmek alapján terveztek teljesen random készleteket – az már más kérdés, hogy a kapcsolat a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben filmekkel szintén nagyon laza.

A korábbi filmekben volt Mysterio, Keselyű és Nick Fury, így érthető, hogy ők tűnnek fel a szettekben, viszont a LEGO 76195 – Spider-Man’s Drone Duel szettben látható vadiúj fekete/arany ruha valószínűleg tényleg az érkező filmből származik, hiszen más játékgyártóknál is felbukkant ez az öltözék, mint hivatalos Spider-Man: No Way Home merchandise.

Ott az (egyik) új ruha a doboz jobb oldalán. Fotó: LEGO Csoport

Az új készletek emellett lelepleztek (bár ez még nem 100 százalék) egy másik ruhát is, ami egyrészt bekerült a LEGO 76185 – Spider-Man at the Sanctum Workshop szettbe, másrészt ott virít mindhárom készlet jobb odalán. Ez az öltözék a klasszikus kék/piros ruha és az MCU-féle pókpáncél keverékének tűnik, és nem lepődnénk meg, ha ebből kapnánk majd némi mozgóképes ízelítőt a Spider-Man: No Way Home első előzetesében is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Újabb Marvel What if…? készletet leplezett le a LEGO

Fotó: LEGO Csoport

A dán játékgyártó június elején mutatta be az első olyan készletet, ami a Marvel-féle What if…? animációs sorozaton alapul, most pedig – az ausztrál LEGO webshopnak hála – lelepleződött a második ilyen tematikájú szett, a LEGO 76201 Captain Carter & The Hydra Stomper, ami szintén augusztus 1-én kerül majd a boltokba.

A hasonló című képregényeken alapuló és a Disney+ streaming szolgáltató kínálatába idén augusztusban érkező What if…? lényege, hogy olyan alternatív univerzumokat mutat be, ahol egészen másképp alakultak a dolgok, mint a Marvel Filmuniverzumban. A jelek szerint a LEGO az animációs szériát alapul véve több készletet is piacra dob: az első a korábban bemutatott LEGO 76194 – Marvel What If…? Tony Stark’s Sakaarian Iron Man, a második pedig a frissen kiszivárgott LEGO 76201 – Captain Carter & The Hydra Stomper.

A 343 alkatrész számláló szett az elődjéhez hasonlóan három minifigurát tartalmaz (Carter KapitánySteve Roger, Vörös Koponya), és egy hatalmas páncélt, ami eléggé hasonlít a LEGO 76190 Iron Man: Iron Monger Mayhem szettben található változatra, és részünkről picit csalódás, hogy ismét egy ilyen Marvel készletet kapunk. Idén ez már a harmadik ilyen építmény, hiszen az említett LEGO 76194 szett is egy hasonló páncélt tartalmaz. A készlet alapját amúgy egy olyan What if…? epizód adja, amiben Steve Rogersből nem válik Amerika Kapitány, helyette Carter ügynök kapja meg a pajzsot, méghozzá a méretes, Hydra Stomper (magyarul talán Hydratipró) névre keresztelt gépezet kíséretében.

A 15 centis páncélt tartalmazó LEGO 76201 készlet hivatalos megjelenési dátuma a többi újdonsághoz hasonlóan 2021. augusztus 1., az ára pedig 13 990 forint környékén várható.

Fotó: LEGO Csoport
Fotó: LEGO Csoport
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

LEGO szettet kap a Bosszúállók: Végjáték egyik legviccesebb része

LEGO 76200
Fotó: LEGO Csoport

A nyár elején már érkezett egy kupac olyan LEGO Marvel készlet, ami az Infinity Saga alapján készült, de a dán játékgyártónál ezzel még nem ért véget a szuperhősös szettek sora, hiszen augusztus 1-én érkezik a LEGO 76200 – Bro Thor’s New Asgard szett, ami a Bosszúállók: Végjáték egyik legviccesebb részét ülteti át kocka formába.

A 265 alkatrészt számláló LEGO 76200 – Bro Thor’s New Asgard szettből az a házikó építhető meg, amiben az elhízott Thor tengeti napjait a New Asgard névre keresztelt halászfaluban. A pocakos viharisten mellett a készletben megtalálható Miek és Korg is, maga az építmény pedig hűen visszaadja a nem túl rendezett legénylakást, ahol Thor próbál túllendülni azon, hogy öt évvel korábban nem sikerült megakadályoznia Thanos első nagy csettintését. A tévén ott a Fortnite, van pizza és sör, LEGO kontrollerek, sőt a rengeteg falra aggatott halászcucc között még egy közös kép is helyet kapott Lokival. A szett ára 30 euró, tehát itthon jó eséllyel valahol 10 és 12 000 forint között lehet majd rá lecsapni augusztus 1-től.

Fotó: LEGO Csoport
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Loki is benne lesz a Doctor Strange 2-ben?

loki doctor strange
Fotó: Marvel Studios

Hivatalos bejelentésről ugyan szó sincs, de Tom Hiddleston egy olyan interjút adott június elején, ami bizony arra enged következtetni, hogy az általa alakított rendkívül népszerű karakter kalandja nem ér véget Loki hatodik részével, hanem fel fog tűnni a jövő márciusban érkező Doctor Strange in the Multiverse of Madness-ben is.

Június egyértelműen Tom Hiddleston hónapja, hiszen a hónap elején vette kezdetét a főszereplésével készült Loki című, hat részes minisorozat, ami arról mesél, mi történik a karakterrel, miután a Bosszúállók: Végjáték egyik balul elsülő akcióját követően megpattan a Stark-torony aulájából. A színész a széria okán végigturnézta a sajtót, jó pár beszélgetős műsorban is tiszteletét tette, és a Jimmy Kimmel Live! keretében volt egy olyan elszólása, ami bizony arra enged következtetni, hogy szerepelni fog a 2022 márciusában érkező Doctor Strange in the Multiverse of Madness című Marvel-filmben is.

A fenti videóban a második percnél kezdődik a számunkra érdekes rész, amikor Tom arról beszél, hogy a 40. születésnapján éppen egy forgatáson vett részt, és Loki karakterét alakította. És akkor itt álljunk is meg egy pillanatra. Hiddleston 1981. február 9-én született, tehát 2021. február 9-én lett 40 éves. Igen ám, de a Loki sorozat atlantai forgatása több forrás (itt, itt és itt) szerint is véget ért januárban, szóval felmerül a kérdés, hogy akkor mégis milyen produkció elkészítésében vett részt a színész a 40. születésnapján?

Hollywoodban természetes az utóforgatás, és bár sorozatok esetében ritkábban hallani ilyesmiről, azért nincs kizárva, hogy Tom Hiddlestonnal még utólag felvettek néhány jelenetet a Lokihoz. Ennél ugyanakkor jóval érdekesebb teória, hogy a színész valójában már nem a Disney+-os széria készítésében vett részt, hanem csatlakozott egy másik produkcióhoz. És tudjátok melyik Marvel-film forgatása zajlott ebben az időpontban? A Benedict Cumberbatch főszereplésével készülő, és Sam Raimi rendezte Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Loki felbukkanása ebben a filmben egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen a Hiddleston által alakított karakter valójában nem az, akit a Thor: Sötét Világban, a Thor: Ragnarokban és a Bosszúállók: Végtelen háborúban láthattunk, hanem egy variáns, egy párhuzamos világból származó változat. Ugye már a Loki széria is részben a multiverzum körül forog, a (cím alapján) a Doctor Strange 2-nek is ez a fő motívuma, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a két mágiahasználó szereplő útjai ismét keresztezni fogják egymást. Mindez persze csak találgatás, nincs semmilyen hivatalos bejelentés, de a magunk részéről nagyon örülnénk neki, ha Loki újabb és újabb Marvel produkciókban tenné tiszteletét.

A Loki sorozat negyedik része amúgy június 30-án kerül fel a Disney+ kínálatába, a Doctor Strange in the Multiverse of Madness amerikai premierje pedig 2022. március 25-re esik. Utóbbi filmben nemcsak Benedict Cumberbatch tér vissza, mint főszereplő, de Rachel McAdams is, újra feltűnik továbbá Chiwetel Ejiofor (Mordo) és Benedict Wong (Wong). Fontos szereplő még Elizabeth Olsen, aki ismét a Skarlát Boszorkányt alakítja, így biztos lesz valamilyen szorosabb kapcsolat a WandaVision sorozattal, illetve ebben a filmben debütál egy újabb Marvel karakter, méghozzá America Chavez, akit Xochitl Gomez kelt életre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

A Marvel titokban megváltoztatta a WandaVision befejezését

wandavision 5 befejezés
Fotó: Marvel Studios

Aki látta az idén tavasszal futó WandaVision sorozat utolsó, kilencedik részét, az tudja, hogy a széria azzal zárult, hogy Wanda egy elhagyatott, erdős/hegyes vidéken éli a mindennapjait egy faházban, illetve bőszen tanulmányozza az Agatha Harknesstől szerzett könyvet, mikor egyszer csak meghallja a segítségért kiáltó fiait. Igen ám, de a közelmúltban titokban megváltozott a széria a befejezése, a Marvel Studios jóvoltából bekerült egy olyan apró, de nem elhanyagolható részlet, ami korábban nem volt látható.

FRISSÍTÜNK! Habár egy rövid időre jó volt megint elmerülni a WandaVision körüli teóriákban, sajnos kiderült, hogy ezúttal is sokkal kevesebbről van szó, mint gondoltuk. A Marvel ugyan tényleg belenyúlt a sorozat utolsó epizódjába, de a Reddit egyik szakértője szerint amit a képernyőn látunk, az nem egy szereplő, csupán a digitális utómunka egyik eszközének a felvételben maradt nyoma, tehát lényegében egy vizuális hiba. Doctor Strange-nek jobban örültünk volna.

A változtatást lelkes rajongók vették észre: konkrétan arról van szó, hogy amikor a kamera közelít a ház felé, ahol Wanda él, a hegyoldalon lévő fák mellett megjelenik egy „lebegő folt”, ami egyértelműen a főhősnő hajléka felé tart. A premierkor ennek a rejtélyes, részben átlátszó figurának nyoma sem volt a jelenetben, tehát egész biztos, hogy a Marvel Studios utólag és titokban változtatta meg ezt a részletet, és jelenleg már ez az új verzió látható, amennyiben valaki a Disney+ szolgáltatáson keresztül nézi meg a WandaVision utolsó epizódját.

Ezzel kapcsolatban rögtön két kérdés merülhet fel az emberben: vajon miért változtatta meg a Marvel az ominózus jelenetet, és vajon ki az a rejtélyes alak, aki közelít Wanda házikója felé?

Habár a pontos választ – egyelőre – nem tudjuk, mi azt feltételezzük, hogy a lebegő alak nem más, mint Doctor Strange, konkrétan a szuperhős asztrálteste, és a tippünk szerint a Marvel azért döntött az utólagos változtatás mellett, hogy a WandaVision sorozat befejezése passzoljon a jövő márciusban érkező Doctor Strange in the Multiverse of Madness című újabb Marvel-filmhez. Ne feledjük, azt már régóta tudjuk, hogy a sorozat és a második Doctor Strange-film között szoros a kapcsolat, illetve maga Kevin Feige nyilatkozta hetekkel ezelőtt, hogy a Benedict Cumberbatch alakította karakter az eredeti tervek szerint feltűnt volna a sorozatban.

A Sam Raimi rendezésében készülő Doctor Strange in the Multiverse of Madness forgatása már véget ért, jó eséllyel már javában folynak az utómunkálatok, és simán elképzelhető, hogy a WandaVision végét tényleg azért módosították, hogy összhangban legyen a készülő filmhez leforgatott jelenetekkel. Mindez persze csak találgatás a részünkről, még az sincs kizárva, hogy valójában az új Vízió közeledik Wanda felé, de mi továbbra is Doctor Strange-re szavazunk. Hogy igazunk van-e? Legkésőbb jövő márciusban kiderül!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Három új Star Wars készletet mutatott be a LEGO

Fotó: LEGO Csoport

Habár már hetekkel ezelőtt kiszivárogtak az első képek az augusztus 1-én érkező új LEGO Star Wars: The Mandalorian készletekről, ez nem akadályozta meg a dán játékgyártót abban, hogy a június 26-i LEGO CON eseményen hivatalosan is leleplezze őket. A jó minőségű képek mellé pedig megkaptuk a pontos elemszámokat és a magyar árakat is.

Június elején már megtörtént a LEGO 75316 – Mandalorian Starfighter és a LEGO 75310 – Duel on Mandalore hivatalos leleplezése, ezúttal pedig három újabb készletre került sor, amiket a népszerű The Mandalorian című élőszereplős Star Wars-sorozat második évada ihletett:

LEGO 75311 – Imperial Armored Marauder

 • Elemszám: 478
 • Minifigurák száma: 4
 • Figurák: Greef Karga, Artillery Stormtrooper, Stormtrooper (2X)
 • Ár: 14 990 Ft
 • Megjelenés: 2021. augusztus 1.
Fotó: LEGO Csoport
Fotó: LEGO Csoport

LEGO 75312 – Boba Fett’s Starship

 • Elemszám: 593
 • Minifigurák száma: 2
 • Figurák: Boba Fett, Mandalóri
 • Ár: 19 990 Ft
 • Megjelenés: 2021. augusztus 1.
Fotó: LEGO Csoport
Fotó: LEGO Csoport
Fotó: LEGO Csoport

LEGO 75315 – Imperial Light Cruiser

 • Elemszám: 1336
 • Minifigurák száma: 6
 • Figurák: Mandalóri, Cara Dune, Fennec Shand, Moff Gideon, Dark Trooper, Grogu
 • Ár: 57 990 Ft
 • Megjelenés: 2021. augusztus 1.
Fotó: LEGO Csoport
Fotó: LEGO Csoport
Fotó: LEGO Csoport
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!